Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University & Research

Wageningen University & Research is een internationaal toonaangevende kennisinstelling die essentiële bijdragen levert aan de kwaliteit van leven.

Pagina 14 van 22 - 214 Resultaten

Sint Maarten

De totale vegetatiebedekking van de Nederlandse kant van St. Maarten is sinds 1956 met 25 procent afgenomen. Dit blijkt uit een nieuwe vegetatiekaart van CARMABI en Wageningen University & Research. De afname kan worden..


Lees verder 3 september 2021   3 jaar oud

Sinds een jaar zijn de onderwijsterreinen in Nederland officieel rookvrij. Maar rookvrij is nog niet peukenvrij, ontdekte medewerkers van Wageningen University & Research. In en om de Wageningse campus vonden zij duizenden peuken...


Lees verder 26 augustus 2021   3 jaar oud
Salt Pier Bonaire

Hogeschool Van Hall Larenstein en Wageningen University en Research hebben onlangs een vergelijkend onderzoek gedaan naar kunstmatige riffen in het Caribisch gebied. Deze studie biedt nieuwe inzichten in de effecten van deze..


Lees verder 20 augustus 2021   3 jaar oud
Alsemambrosia

Moet je uitheemse planten wel of juist niet bestrijden? In deze terugkerende discussie gaat het vaak over of een soort schadelijk zou kunnen zijn voor onze natuur, of economie. Gezondheidsrisico’s worden minder vaak als argument..


Lees verder 3 augustus 2021   3 jaar oud
Green sea turtle

In een recent onderzoek werd ontdekt dat de eerste melding van seksuele voortplanting van een succesvol invasief zeegras onjuist was. Daarom is een nieuwe veldgids ontwikkeld om vaststelling in de toekomst te verbeteren...


Lees verder 21 juli 2021   3 jaar oud

Om voedsel te blijven produceren binnen de grenzen van de planeet, is een verandering nodig naar kringlooplandbouw. Deze verandering zal effect hebben op de ruimtelijke kwaliteit van het het agrarische landschap. Wilt u meedenken..


Lees verder 20 juli 2021   3 jaar oud

De CO₂-opnamecapaciteit van het Amazoneregenwoud daalt. Herhaalde metingen van kooldioxide (CO₂) en koolmonoxide (CO) tonen aan dat het oostelijke deel meer CO₂ uitstoot dan het opneemt en het westelijke deel nog steeds een kleine..


Lees verder 17 juli 2021   3 jaar oud
Blauwalg

In de zomer teisteren blauwalgen ons oppervlaktewater. Blauwalgen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Officiële zwemwaterlocaties worden vaak goed in de gaten gehouden, maar blauwalgen bloeien ook op..


Lees verder 9 juli 2021   3 jaar oud
Gezenderde raaf EENMALIG GEBRUIK

Op Koningsdag zijn zes raven op de Veluwe voorzien van een GPS-zender. Hierdoor kan voor het eerst in Nederland onderzoek gedaan worden naar verblijfplaatsen en terreingebruik van jonge raven. Wat het extra spannend maakt, is dat..


Lees verder 23 juni 2021   3 jaar oud

Stikstofdepositie beïnvloedt de natuurkwaliteit. Voor ieder habitattype dat gevoelig is voor stikstof is een kritische depositiewaarde (KDW) vastgesteld. Als de stikstofdepositie boven de KDW komt, wordt een negatief effect op de..


Lees verder 17 juni 2021   3 jaar oud

Archief