Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University & Research

Wageningen University & Research (WUR) is het samenwerkingsverband tussen Wageningen University en Stichting Wageningen Research. " To explore the potential of nature to improve the quality of life". Dat is de missie van Wageningen University & Research. Ruim 7.700 medewerkers (7.000 fte), 2.500 PhD- en EngD-kandidaten, 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers uit meer dan 100 landen dragen hier aan bij. Ze doen dat niet alleen in Wageningen maar verspreid over de hele wereld. Dit doen ze in het domein van gezonde voeding en leefomgeving met behulp van eigen onderzoek voor overheden en het bedrijfsleven. Wageningen Aanpak De kracht van Wageningen University & Research is de bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en de universiteit. Deze hechte samenwerking in verschillende natuur-, technologische en maatschappijwetenschappelijke disciplines zorgt dat wetenschappelijke doorbraken snel naar de praktijk en het onderwijs worden vertaald. Dat noemen we ‘De Wageningen Aanpak’. Hierbij is samenwerking met andere partijen zoals onder andere overheid, bedrijfsleven en ngo’s onontbeerlijk. Dit sluit aan bij de ambitie Finding Answers Together. Het domein van Wageningen University & Research bestaat uit drie samenhangende kerngebieden: Voeding, voedsel en biobased productie Natuurlijke hulpbronnen en leefomgeving Maatschappij en welzijn

Pagina 14 van 23 - 225 Resultaten

De bosoppervlakte in Nederland is in de afgelopen vier jaar met 1925 hectare (0,5 procent) verder afgenomen. Dat blijkt uit een recente analyse van Wageningen Environmental Research (WENR). De onderzoekers zien minder netto..


Lees verder 2 december 2021   3 jaar oud

Tijdens een bezoek aan Aruba hebben onderzoekers John Janssen en André van Proosdij van Wageningen University & Research samen met Erik Houtepen van Carmabi een drietal plantensoorten ontdekt die nooit eerder gevonden zijn op..


Lees verder 25 november 2021   3 jaar oud
Toren

In het Loobos bij Kootwijk staat een nieuwe toren die helpt bij onderzoek naar broeikasgassen. Op vrijdag 12 november 2021 is hij officieel geopend. Deze observatietoren voor ecosystemen meet onder andere de CO2-opname door het..


Lees verder 17 november 2021   3 jaar oud
Huisspitsmuis

Om overlast van ratten en muizen te tegen te gaan worden regelmatig rodenticiden gebruikt. Andere diergroepen, waaronder andere zoogdieren, kunnen hier ook aan overlijden. Onderzoekers van Wageningen Universiteit starten daarom..


Lees verder 4 november 2021   3 jaar oud
veldparelmoervlinder - primair

Op 14 oktober vond het symposium 'Insectenbescherming in de Schijnwerpers' plaats ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de buitengewone leerstoel Ecologie en Bescherming van Insecten aan Wageningen Universiteit. Deze..


Lees verder 28 oktober 2021   3 jaar oud
Coralita (Antigonon leptopus)

Coralita (Antigonon leptopus) is een invasieve plant, die zich snel over Sint Eustatius verspreidt. Een onlangs gepubliceerd rapport laat zien dat satellietbeelden heel bruikbaar zijn om de verspreiding van deze exoot op het..


Lees verder 25 oktober 2021   3 jaar oud

Vrouwtjes van de gevlekte gladde haai zwemmen in de zomer naar de Ooster- en Westerschelde om daar – na een zwangerschap van maar liefst een jaar – hun jongen te baren. De Zeeuwse delta vervult daarmee een belangrijke rol voor..


Lees verder 24 oktober 2021   3 jaar oud

Komt er ooit nog een Elfstedenstocht, of kunnen we dit vergeten? Volgens internationaal onderzoek in Nature Geoscience wordt de kans steeds kleiner. Wereldwijd warmen meren op en zullen de ijsdagen afnemen. “Deze opwarming is niet..


Lees verder 19 oktober 2021   3 jaar oud
groot koolwitje en akkerhommel - primair

De Buitengewone Leerstoel Ecologie en Bescherming van Insecten bij Wageningen Universiteit, een initiatief van De Vlinderstichting, bestaat tien jaar. In die periode is, mede door het werk van leerstoelhouder Michiel Wallis de..


Lees verder 7 oktober 2021   3 jaar oud
Ruige dwergvleermuis

Onderzoek naar verkenningsgedrag spitst zich voornamelijk toe op hoe wilde dieren door een onbekende omgeving bewegen. Er is niet of nauwelijks gemeten welke informatie ze tijdens deze verkenningen via hun zintuigen verzamelen...


Lees verder 9 september 2021   3 jaar oud

Archief