Natuurberichten
Pagina 1373 van 1675 - 16749 Resultaten

Terwijl schaatsfanaten tandenknarsend naar de thermometer kijken, kunnen paddenstoelenliefhebbers hun hart ophalen. Het zachte, regenachtige winterweer zorgt er namelijk voor dat er in de duinen en het bos nog een heleboel zwammen..

Alle vleermuizen zijn nu al weer enige tijd in winterslaap, dat gaan ze als de buitentemperatuur vaak onder de 10 graden Celsius komt. Meestal slapen ze in een spleet tussen de muren. De omstandigheden waarin ze slapen zijn voor..

Deze week heeft Wageningen UR een 'Green Deal' getekend met boeren uit de Haarlemmermeer en de Rijksoverheid voor de teelt van Olifantsgras op 15 hectare terrein in de omgeving van Schiphol. Het Olifantsgras biedt een natuurlijke..

De Grote vos is een zeldzame dagvlinder in België. Na een decennialange afname blijkt 2011 een topjaar voor deze ernstig bedreigde vlinder. In 2011 werden via de online invoerportaalsite www.waarnemingen.be meer dan 6 keer zoveel..

De meeste vogelsoorten trekken van noord naar zuid of van oost naar west. Maar een enkeling trekt van zuid naar noord. Zoals de waterpieper, een zangvogel die ’s zomers broedt op bergweiden in gebergten in Midden-Europa. In herfst..

In delen van de Nederlandse Noordzeekust wordt vanaf volgend jaar het zeeleven beter beschermd. Voor de eerste keer wordt een deel van de Noordzee voor natuur gereserveerd, zodat het ecosysteem zich kan herstellen van intensieve..

De gewone Bosmuis is een algemene soort en komt wijd verspreid voor in Vlaanderen. Haar grote broer, de Grote bosmuis, is een heel stuk zeldzamer en bevindt zich hier aan de grens van haar verspreidingsgebied. Na meer dan 10 jaar..
De Vlinderstichting heeft op 13 december de Green Deal Tijdelijke Natuur ondertekend. Deze Deal, waarin onder andere wordt samengewerkt met haven- en ontgrondingsbedrijven, biedt kansen voor vlinders en andere natuur in ons land...

De virusziekte Viraal Haemorrhagisch Syndroom (VHS) heeft in de jaren negentig flink huisgehouden onder konijnen. De laatste jaren gaat de konijnenstand in duingraslanden weer vooruit, waarschijnlijk doordat er resistentie tegen..

Vlaanderen kampt al jaren met het probleem van invasieve exoten: plant- en diersoorten die hier van nature niet voorkomen, maar zich hebben gevestigd en daarna in sneltempo verspreiden en de inheemse natuur in de verdrukking..