Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Pagina 13 van 19 - 188 Resultaten

Nieuw onderzoek van Wageningen University, de Universiteit van Amsterdam en Florida International University benadrukte de rol die plantenetende vissoorten spelen bij het tegengaan van invasies van niet-inheems zeegras. Een..


Lees verder 23 november 2021   3 jaar oud
Sabine Engel and Jessica Johnson presenting at the mangrove restoration workshop

Tussen 25 en 28 oktober organiseerde Bonaires Mangrove Maniacs hun eerste Mangrove Restoration Workshop voor de Nederlandse Cariben. Het doel was om een platform te bieden aan onderzoekers, natuurbeschermers, parkautoriteiten en..


Lees verder 3 november 2021   3 jaar oud
Increased rain runoff due to a changing climate has been impacting the coral reefs of the Dutch Caribbean, including  the coral reefs of Bonaire.

De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) heeft in Den Haag haar bezorgdheid uitgesproken over het gebrek aan aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering in Caribisch Nederland. De Nederlands Caribische eilanden verwachten in..


Lees verder 29 oktober 2021   3 jaar oud
Elkhorn coral (Acropora palmata)

Onderzoekers hebben individuen van de koraalsoort Acropora palmata uit Florida en Puerto Rico gekruist met individuen uit Curaçao. Dankzij een speciale techniek konden de voortplantingscellen langer bewaard blijven. Het is een..


Lees verder 26 oktober 2021   3 jaar oud
Coralita (Antigonon leptopus)

Coralita (Antigonon leptopus) is een invasieve plant, die zich snel over Sint Eustatius verspreidt. Een onlangs gepubliceerd rapport laat zien dat satellietbeelden heel bruikbaar zijn om de verspreiding van deze exoot op het..


Lees verder 25 oktober 2021   3 jaar oud
Coral Reef

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en de CARMABI Foundation implementeerden 3D-technieken voor het onderzoeken van riffen. Zo kunnen soorten die in verborgen holtes leven beter in kaart gebracht worden. Twaalf locaties..


Lees verder 30 september 2021   3 jaar oud
Sint Maarten

De totale vegetatiebedekking van de Nederlandse kant van St. Maarten is sinds 1956 met 25 procent afgenomen. Dit blijkt uit een nieuwe vegetatiekaart van CARMABI en Wageningen University & Research. De afname kan worden..


Lees verder 3 september 2021   3 jaar oud
Minke Whale

Een nieuw gezamenlijk onderzoek laat zien hoe twee soorten dwergvinvissen tijdens hun levenscyclus gebruikmaken van de Caribische wateren en de aangrenzende Atlantische wateren. De bevindingen tonen het belang aan van het relatief..


Lees verder 26 augustus 2021   3 jaar oud
Salt Pier Bonaire

Hogeschool Van Hall Larenstein en Wageningen University en Research hebben onlangs een vergelijkend onderzoek gedaan naar kunstmatige riffen in het Caribisch gebied. Deze studie biedt nieuwe inzichten in de effecten van deze..


Lees verder 20 augustus 2021   3 jaar oud
Lady beetle (Cycloneda sanguinea)

Eind vorig jaar is de eerste kevercatalogus voor Caribisch Nederland gepubliceerd. Dit volumineuze werk is het eerste serieuze overzicht van de keversoorten die van de eilanden zijn gerapporteerd. Waarschijnlijk is echter nog maar..


Lees verder 4 augustus 2021   3 jaar oud

Archief