Natuurberichten

Pagina 1225 van 1633 - 16326 Resultaten

De bovenstaande foto's zijn beschikbaar gesteld door de Stichting Samenwerkende Artsen en Adviesorganisaties in de Gezondheidszorg (SAAG).

Met het flink oplopen van de temperatuur de komende dagen worden ook teken weer actief. Het tekenactiviteitsniveau zal in grote delen van het hele land oplopen en in het zuidoosten van het land naar het einde van de week de..


Lees verder 4 maart 2013   11 jaar oud
Botaurus stellaris. Roerdomp

Het is nu dé tijd om de roerdomp te spotten. Door de winterse omstandigheden en goed natuurbeheer van Natuurmonumenten laat deze schuwe en zeldzame vogel zich geregeld zien in de natuurgebieden rond Hilversum, Loosdrecht en..


Lees verder 3 maart 2013   11 jaar oud
Plagiostomum vittatum op Slanke ringsprietslak, Oosterschelde juni 2012

Gedurende de winterperiode verkeren veel sportduikers, voor wat hun sport betreft, in een soort winterslaap. Dat is dan een mooie tijd om het archief van de onderwaterfoto’s van het vorige duikseizoen eens goed te bekijken. Soms..


Lees verder 3 maart 2013   11 jaar oud
Eenmalig gebruik, Caribbean flamingo, rode flamingo

De Nederlandse overheid heeft vier nieuwe draslanden (wetlands) van Internationaal belang aangewezen op het Nederlands Antilliaanse eiland Curaçao. Nederland heeft nu 53 zogenaamde ‘Ramsar Sites’ en staat hiermee op de vijfde plek..


Lees verder 2 maart 2013   11 jaar oud

ovon telt slaapplaatsen van 19 vogelsoorten van Natura 2000-gebieden (onder andere ganzen en zwanen, Grote zilverreigers, Aalscholvers, Wulpen, Grutto’s, Kemphanen en Scholeksters) en daarnaast soorten als Halsbandparkiet, Blauwe..


Lees verder 1 maart 2013   11 jaar oud
Libellenspecialist Selys

In het lijstje van Belgen met wereldfaam ontbreekt maar al te vaak baron Edmond de Selys Longchamps. Onterecht, want hij leverde een grote bijdrage aan de studie van libellen op wereldniveau. Een korte schets over de man die breed..


Lees verder 1 maart 2013   11 jaar oud
Bombus lapidarius. Steenhommel

Wilde bestuivers leveren een grotere bijdrage aan de voedselproductie dan tot nu toe werd aangenomen. Dit kan worden opgemaakt uit de resultaten van een studie die deze week in het tijdschrift Science verschijnt. Luisa Carvalheiro..


Lees verder 1 maart 2013   11 jaar oud
Klimop op boom

Wanneer Klimop bomen en muren beklimt wordt al gauw de schaar bovengehaald. Klimop zou bomen wurgen en metselwerk aantasten. Maar niets is minder waar: Klimop is geen parasiet en zorgt zelfs voor extra isolatie en een droge muur...


Lees verder 28 februari 2013   11 jaar oud

Slechts 35% van de Nederlandse nachtvlinders is momenteel niet bedreigd. Deze schokkende conclusie staat in de voorstudie voor een Rode Lijst, die is opgenomen in het boekje ‘Nachtvlinders belicht’, dat zaterdag 2 maart op de..


Lees verder 28 februari 2013   11 jaar oud
Brilzee-eend, Wikipedia, Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic license.

Voor de kust van Goeree is de onlangs de zeldzame brilzee-eend gezien. Deze mooie zee-eend komt normaal gesproken alleen voor in Noord-Amerika, maar is verdwaald en in Nederland terecht gekomen...


Lees verder 28 februari 2013   11 jaar oud

Archief