Natuurberichten

Pagina 1200 van 1634 - 16336 Resultaten

eenmalig gebruik Mannetje vliegend hert, te herkennen aan het formaat en de geweivormige kaken

Naturalis, EIS-Nederland en Bureau Natuurbalans – Limes Divergens doen onderzoek naar het vliegend hert. Het Rijk van Nijmegen herbergt een van de kleinste verspreidingsgebieden van deze beschermde kever in Nederland. Er bevinden..


Lees verder 4 juni 2013   11 jaar oud
Eenmalig gebruik Een sloot nabij Zegveld volledig bedekt met kroos

Bij een verdere opwarming van het klimaat zal kroos op sloten eerder in het voorjaar verschijnen. Kroosdekens kunnen verstikkend werken voor het overige leven in de sloot. Dat schrijven onderzoekers van Wageningen University en..


Lees verder 4 juni 2013   11 jaar oud
Kaapverdische mus

Lampedusa. Een Italiaans eiland in de Middellandse Zee, 205 km ten zuiden van Sicilië, 113 km ten oosten van Tunesië. Hotspot voor bootvluchtelingen uit Noord-Afrika, op zoek naar een verblijfsvergunning in de Europese Unie. De..


Lees verder 4 juni 2013   11 jaar oud
Docementaire living on the edge

VARA’s Vroege Vogels TV zendt vandaag en volgende week dinsdag de documentaire 'Living on the Edge' van Vogelbescherming Nederland uit. Deze documentaire toont de relatie tussen trekvogels en mensen. Prachtige natuurbeelden van..


Lees verder 4 juni 2013   11 jaar oud
eenmalig gebruik Parende meikevers

Terwijl er jarenlang geen meikever te bekennen was, treedt de soort tegenwoordig zelfs als plaaginsect op. De populatie heeft zich vanaf de jaren negentig enorm opgebouwd. De vraag is of het net als in 1910 en 1960 ook weer ineens..


Lees verder 3 juni 2013   11 jaar oud
Zeggeoermot crop

In de Antwerpse Visbeekvallei werd pas een populatie van de in West-Europa zeer zeldzame Zegge-oermot ontdekt, de tweede vindplaats in Vlaanderen. Deze primitieve nachtvlinder leeft op zegges in natte hooilanden en bossen. Precies..


Lees verder 3 juni 2013   11 jaar oud

wel de meeste vlindersoorten dit jaar maar een of twee week later begonnen te vliegen zien we nu, begin juni, dat door de kou de vlinderbevolking heel vergelijkbaar is met die van begin mei in de afgelopen jaren...


Lees verder 3 juni 2013   11 jaar oud
Bruine kikker

Uit een voorlopige analyse van de eerste duizenden waarnemingen van amfibieën, vlinders en vogels die via Natuurkalender.nl zijn doorgegeven blijkt dat de verschillende soortgroepen zeer wisselend op de koude lente gereageerd..


Lees verder 2 juni 2013   11 jaar oud
Esox lucius. Snoek

De zomerse dagen zijn schaars dit jaar. West-Europa is in de greep van herfstig weer en dat zorgt voor veel neerslag in het stroomgebied van de Rijn en dát zorgt voor hoge waterstanden. In de eerste week van juni stijgt de Rijn..


Lees verder 2 juni 2013   11 jaar oud
Experiment 1 droogte tijdens groei 2

Invasieve uitheemse planten krijgen door extreme droogte of regenval meer kans om te woekeren in ons land. Het extreme weer laat zijn sporen achter in het bodemleven, waardoor inheemse plantensoorten worden geremd in hun groei...


Lees verder 1 juni 2013   11 jaar oud

Archief