Natuurberichten
Uitgever: ARK Rewilding Nederland
ARK Rewilding Nederland verlegt grenzen voor wilde natuur met als resultaat robuuste natuurgebieden waar natuurlijke processen hun gang mogen gaan. Dat levert een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren op. Bovendien genereert die natuur inkomsten voor bijvoorbeeld recreatie, delfstoffenwinning en gezondheid. Vrij toegankelijke natuur is spannend én voorwaarde voor de betrokkenheid van mensen.Pagina 12 van 56 - 558 Resultaten
Op 2 september 2020 werd het natuurgebied De Maashorst bezocht om onderzoek te doen naar de keverfauna van twee overleden wisenten. Het onderzoek leverde maar liefst 71 soorten kevers op, waaronder één soort kortschildkever die..

Vrouwtjes van de gevlekte gladde haai zwemmen in de zomer naar de Ooster- en Westerschelde om daar – na een zwangerschap van maar liefst een jaar – hun jongen te baren. De Zeeuwse delta vervult daarmee een belangrijke rol voor..

Nederland is naar alle waarschijnlijkheid weer geschikt als broedgebied voor de kroeskoppelikaan. Dat is de conclusie die Nederlandse en Vlaamse onderzoekers trekken na een verkennende studie. De terugkeer van deze soort in de..
Paardenmosselen, haaieneieren, kreeften, krabben en koralen zagen zeebiologen afgelopen september tijdens een duikexpeditie op de Doggersbank. Zelfs een octopus liet zich filmen. Het grootste deel van de Doggersbank is door..

In het project ‘Rewilding de Veluwe’ werkt ARK Natuurontwikkeling samen met vele partners om de Veluwegebieden boven Arnhem weer wild en natuurrijk te maken. Dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij konden we in 2021..

ARK Natuurontwikkeling heeft oesterlarfjes weten te vangen in de Haven van Rotterdam. In juli dit jaar plaatste ARK lege oesterschelpen in de haven, in de hoop dat de daar aanwezige larfjes zich eraan zouden hechten. Met succes:..

Deze herfst organiseren Brabants Landschap, ARK Natuurontwikkeling en Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd weer bronstexcursies naar de edelherten in het Groene Woud. De animo voor deelname aan een bronstbezoek is elk jaar..

Na de recente overstromingen van de Geul en Gulp in Zuid-Limburg is duidelijk dat er iets moet gebeuren. Net als langs de Grensmaas zou er langs riviertjes meer natuurlijke ruimte voor het water moeten komen, om water te bergen en..

In de Gemeente Oude IJsselstreek is de rode loper uitgerold voor de otter. En die gaat onder bruggen door! Deze waterliefhebbers vinden het vaak spannend om onder bruggen of door duikers te zwemmen in een gebied dat ze (nog) niet..
Al ruim vijftig jaar komt de Bataafse stroommossel niet meer voor in Nederland. Deze zeldzame riviermossel gebruikt vissen voor de verspreiding van larven. Alle seinen lijken nu op groen te staan voor een terugkeer. Dat zou goed..