Natuurberichten
Pagina 119 van 1633 - 16321 Resultaten
Zeebioloog Katja Peijnenburg heeft de golvende zeevlinder, een bijzondere soort planktonslak, genomineerd als weekdier van het jaar. Een verkiezing van het LOEWE Centre for Translational Biodiversity Genomics en het Senckenberg..
Sommige egels worden wakker en slanke sleutelbloem raakt in bloei...
Na jaren van afwezigheid is de oehoe weer terug voor de camera’s van Beleef de Lente. Het is de lievelingsvogel van velen. Inmiddels heeft de oehoe haar vierde ei gelegd en dit is live te volgen via de website. Beleef de Lente van..
Op de nieuwe Rode Lijst van bedreigde korstmossen staan veel soorten in een hogere bedreigingscategorie dan in de oude. Vijftien korstmossen die gebonden zijn aan natuursteen op dijken verloren veel leefgebied door de..
Donderdag 7 maart is op Dairy Campus in Leeuwarden met de aanplant van een smaakvolle voederhaag gestart. We doen dit ten behoeve van onderzoek naar het knabbelgedrag van melkvee. Bezoekers krijgen in de toekomst goed zicht op het..
Een voedselbos is een ecosysteem waar voedselproductie uit een diverse polycultuur samen zou moeten gaan met hoge natuurwaarden. Er is nog weinig bekend over de relatie tussen voedselbossen en zoogdierpopulaties. Losse..
Tijdens een recente houtmeetkundige inventarisatie stuitte bosbeheerder Robbin bij een aanwasboring in een Japanse lariks op duidelijke tekenen van droogtestress. De droge zomers van 2018 en 2019 hadden voor een flinke afname in..
Rammeltijd en jonge haasjes, blauwe kiekendieven onderweg naar broedgebied...
Met het uitdelen en planten van de 600.000e boom is op donderdag 7 maart op een feestelijke manier stilgestaan bij het afronden van het Bomen Actieplan in de provincie Utrecht. Dit resultaat is onder meer behaald via de..
Als iemand me een jaar of tien geleden had gezegd dat er meer grote dan kleine vossen zouden worden gezien in Nederland, dan zou ik die persoon voor gek hebben verklaard. De kleine vos was een hele algemene vlinder en de grote vos..