Natuurberichten
Pagina 1161 van 1642 - 16411 Resultaten
Een sperweruil trekt honderden enthousiaste vogelaars naar Zwolle. Deze in Nederland zeer zeldzame uilensoort werd al op 12 november ontdekt door een oplettende machinist van de NS, maar pas gisteren teruggevonden. Het betreft de..
Op zolder zaten vier kleine vossen en een dagpauwoog die daar de winter wilden doorbrengen. Maar daar staat ook de verwarmingsketel en het wordt er veel te warm, dus actie was vereist...
Een Vlaams bos prijkt naast foto’s van andere Europese “wilde wonderen” in een prestigieuze fototentoonstelling die de wereld rondreist. Het gaat om het Hallerbos, een uitgestrekt bosgebied tussen de Zenne en het Zoniënwoud dat in..
In natuurgebied de Bisonbaai in de Geldersche Poort is afgelopen week een zeldzame tweeling Galloways geboren. Nog bijzonderder is dat beide dieren gezond ter wereld kwamen. In het verleden zijn wel vaker tweelingen geboren, maar..
Vroege Vogels TV laat aan de hand van archiefbeelden van de intocht van Sinterklaas zien dat de maan tegenwoordig niet zo makkelijk meer door de bomen schijnt als vroeger. Er zit tegenwoordig veel meer (groen) blad aan de bomen op..
Op dit moment trekken de laatste jonge Snotolfjes, die dit jaar in de Zeeuwse Delta zijn geboren, naar de Noordzee. Ze zijn op weg naar de diepere gebieden van de Noordzee en de randen van de Noordelijke Atlantische oceaan. Hier..
Onderzoekers van IMARES Wageningen UR hebben vier verschillende soorten walvissen en dolfijnen waargenomen bij tellingen vanuit een vliegtuig in het Caraïbisch gebied. Daarnaast registreerden de onderzoekers ook haaien,..
Door de hoge verkeersintensiteit en het dichte verkeersnet belanden in Vlaanderen jaarlijks veel dieren onder de wielen. Na een analyse van het tel- en registratieproject “Dieren onder de wielen” probeert Natuurpunt nu concrete..
Bekende wadvogels, zoals de scholekster en de kluut, brengen te weinig jongen groot. Dat is de conclusie van een rapport dat deze maand verscheen. Van tien soorten werd onderzocht hoeveel jongen er in 2009 en 2010 werden..
Plantensoorten die goed gedijen in gebieden met lage concentraties fosfaat, investeren weinig in hun voortplanting. Door de toename van fosfaat in het leefmilieu en de versnippering van fosfaatarme gebieden dreigen deze..