Natuurberichten

Pagina 1104 van 1642 - 16419 Resultaten

voor eenmalig gebruik, Bruinvis met kalf

Het zeegat tussen Den Helder en Texel, het Marsdiep, is een goede plek om bruinvissen te spotten. De kleine tandwalvissen trekken met de vloed mee achter scholen vis aan. Vooral in het vroege voorjaar tot in april heb je kans ze..


Lees verder 11 juli 2014   10 jaar oud
Spreeuw

Spreeuwen en Boerenzwaluwen gaan sterker achteruit in gebieden waar hoge concentraties van de superpesticiden neonicotinoïden in het oppervlaktewater worden gemeten. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Radbound Universiteit en..


Lees verder 11 juli 2014   10 jaar oud
Beekpiraat

Deze lente werd de beekpiraat, een zeer zeldzame wolfspin, voor het eerst na 124 jaar weer in Nederland gezien. Op de dag van de vondst was nog niet duidelijk dat het hier om een bijzondere ontdekking ging. Dat werd pas later, na..


Lees verder 11 juli 2014   10 jaar oud
Spreeuw, vrouw

Vogelbescherming Nederland is geschrokken door het onderzoek van de Radboud Universiteit en Sovon Vogelonderzoek Nederland dat de relatie aantoont tussen de aanwezigheid van het gewasbeschermingsmiddel imidacloprid in het..


Lees verder 11 juli 2014   10 jaar oud
Eerste wisentkalf van 2014 in het Kraansvlak
VOOR EENMALIG GEBRUIK

Eind juni is het eerste wisentkalfje van 2014 geboren in de wisentkudde in het Kraansvlak, onderdeel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Moeder en kind maken het goed en maken volop deel uit van de kudde...


Lees verder 10 juli 2014   10 jaar oud
Meles meles. Das, Saxifraga-Mark Zekhuis
www.saxifraga.nl

In de bossen rond Brugge is een bewoonde dassenburcht ontdekt, zo meldt het INBO. Het gaat om de eerste bewoonde dassenburcht in de provincie. Dat de Das her en der in Vlaanderen opduikt, is volgens Natuurpunt te danken aan het..


Lees verder 10 juli 2014   10 jaar oud

In mei en juni is de sint-jacobsvlinder een regelmatig voorkomende soort die ook in het binnenland wordt gezien. In juni en juli is de sint-jansvlinder aanwezig, en hoewel ze niet eens familie van elkaar zijn worden deze twee wel..


Lees verder 10 juli 2014   10 jaar oud
Boerenzwaluw

Insectenetende vogels, zoals spreeuw en boerenzaluw gaan sterker achteruit in gebieden met hoge concentraties van de neonicotinoïde imidacloprid in het oppervlaktewater. Dit blijkt uit een analyse van gedetailleerde gegevens over..


Lees verder 9 juli 2014   10 jaar oud
Reuzenchampignon

Tijdens een excursie van oud-Jeugdbondsleden voor Natuurstudie in ’s Gravenland werden Reuzenchampignons gevonden. In een smalle berm van een beukenlaan werden twee al wat oudere exemplaren ontdekt. Reuzenchampignons vallen op..


Lees verder 9 juli 2014   10 jaar oud

Mollen zijn niet meteen de meest populaire zoogdieren. Hoewel hun gewroet de bodem gezond maakt, zorgt hun graafgedrag ,en vooral de molshopen die daar het resultaat van zijn, ervoor dat ze in gazonminnend Vlaanderen geen graag..


Lees verder 9 juli 2014   10 jaar oud

Archief