Natuurberichten

Pagina 107 van 1632 - 16318 Resultaten

De Kempesfles vanaf de zuidzijde.

Deze week is het nieuwe rapport over het referentiemeetnet vennen online verschenen. In dit meetnet worden al 46 jaar elf Nederlandse vennen gemonitord. De effecten van vermesting, verzuring en klimaatopwarming zijn terug te zien..


Lees verder 12 april 2024   8 mnd oud
Oostelijke ringslang (Natrix natrix persa)

In Nederland is de ringslang (Natrix helvetica) inheems. Op enkele locaties in Nederland is de oostelijke ringslang (Natrix natrix) echter geïntroduceerd, waaronder in Zuid-Limburg. De exotische oostelijke ringslang handhaaft zich..


Lees verder 12 april 2024   8 mnd oud
Silene dioica. Dagkoekoeksbloem

Bruine kiekendieven duiken het riet in en ga op zoek naar bloeiende dagkoekoeksbloemen...


Lees verder 12 april 2024   8 mnd oud

Vissen en ongewervelde dieren hebben veel meer last van de gevolgen van warmer en zuurder zeewater dan tot nu toe bekend was. Dat is de conclusie van een onderzoek mede onder leiding van Katharina Alter, marien bioloog bij het..


Lees verder 11 april 2024   8 mnd oud
Oranjetipje - dicht- primair

Op de eerste mooie dagen in het jaar, in februari en begin maart, komen de vlinderoverwinteraars als dagpauwoog en citroenvlinder tevoorschijn. Nu, in de loop van april, zien we vlinders die als pop de winter hebben doorgebracht,..


Lees verder 11 april 2024   8 mnd oud

Het is de hoogste tijd voor bosbeheerders om na te denken over hoe om te gaan met klimaatverandering. Klimaatverandering en andere veranderingen in ons milieu zorgen ervoor dat de bosgroeiplaats blijvend verandert met een..


Lees verder 11 april 2024   8 mnd oud
Bont zandoogje

Op zoek naar bont zandoogjes en heesterslak is een ongevaarlijke tuinbewoner...


Lees verder 11 april 2024   8 mnd oud
Myriophyllum rubricaule te midden van Myriophyllum aquaticum

Om risicovolle invasieve waterplanten beter te kunnen herkennen heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een herziene veldgids invasieve waterplanten uitgebracht. Herkenning is vaak lastig, maar wel belangrijk zodat..


Lees verder 10 april 2024   9 mnd oud

De bermen van snelwegen in Nederland gelden niet als de meest paddenstoelenrijke plaatsen. Toch zijn er mycologen die hier geregeld naar paddenstoelen zoeken omdat ze er een andere mening op na houden. In de berm van de snelweg A8..


Lees verder 10 april 2024   9 mnd oud
Een kamsalamander wordt onderzocht op ziekteverschijnselen.

Amfibieën nemen wereldwijd af door verschillende ziektes, waarbij schimmels een grote rol spelen. Door onderzoek leren we steeds meer over de complexe interacties tussen de vaak invasieve schimmels, de amfibieën en hun omgeving...


Lees verder 10 april 2024   9 mnd oud

Archief