Natuurberichten
Uitgever: WWF Nederland
Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.Pagina 10 van 33 - 330 Resultaten
Ieder jaar worden natuurgebieden in Zuid-Amerika getroffen door grootschalige en verwoestende bosbranden. Samen met partnerorganisaties trainde WWF-Brazilië ruim 450 vrijwilligers en werden 70 brandbrigades opgezet in de Pantanal,..
In 2022 zijn er zes gezamenlijke wetenschappelijke expedities gehouden in het kader van het onderzoeksprogramma Ti Whale An Nou. Dat betekent 'Onze eigen kleine walvissen' in een mix van Engels- en Frans-Carïbisch Creools. Binnen..
De Mongoolse saiga-antilope is een ernstig bedreigde diersoort, die alleen in Mongolië voorkomt. Elk jaar nemen natuurbeschermers van het Saiga Netwerk van bezorgde burgers en WWF-Mongolië de immense taak op zich om de Mongoolse..
Op de VN-Biodiversiteitsconferentie in Montreal is een historisch akkoord bereikt om het verlies van biodiversiteit een halt toe te roepen en om te buigen in herstel. In 2030 moet de neergaande lijn zijn gestopt en dertig procent..
De Amerikaanse Senaat keurde vorige week een wet goed die zal helpen voorkomen dat tijgers die nu in gevangenschap leven, in de illegale handel terechtkomen. Door deze wet wordt het moeilijker om producten van tijgers in..
Producten die verband houden met ontbossing worden niet meer toegelaten op de Europese markt. Onlangs werden de onderhandelingen over de wet over ontbossing afgerond en werd een historisch akkoord bereikt! Dit resultaat is een..
Deze week is de VN-conferentie over biodiversiteit COP15 begonnen. Het is een niet te missen kans om het almaar snellere verlies van biodiversiteit en de groeiende voedselonzekerheid aan te pakken. Er moet een ambitieuze,..
Daphne Willems, expert rivierdolfijnen bij WWF, schrijft in deze blog over Ramsar. "Heb je ooit van Ramsar gehoord? Het is een stad in Iran, aan de Kaspische zee, maar het is ook de naam van een van de oudste internationale..
De vraag naar mineralen voor de overgang van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen en batterijopslag, kan met maar liefst 58 procent worden verminderd. Dat is mogelijk door innovatie in hernieuwbare technologie en..
Tijdens de klimaattop COP27, die zondagochtend eindigde, werd een hoognodige stap gezet in de richting van een schadefonds. Helaas werd geen overeenstemming bereikt over maatregelen om de uitstoot verder te verminderen. Hierdoor..