Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Pagina 10 van 19 - 186 Resultaten

Dragonfly

De Dutch Caribbean Nature Alliance heeft onlangs de Big Live Nature Quiz georganiseerd voor jongeren van 12-14 jaar die wonen op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius. Met 134 teams vanuit de zes Nederlands..


Lees verder 23 november 2022   1 jaar oud
Lionfish/koraalduivel

Uit onderzoek door de Saba Bank Management Unit en Wageningen Universiteit en Research blijkt dat de populatie koraalduivels snel is afgenomen. Dit is de derde keer dat een populatie van deze invasieve soort in de westelijke..


Lees verder 21 november 2022   2 jaar oud

Wereldwijd dreigen koraalriffen te verdwijnen. Er zijn verschillende oplossingen nodig om koraalriffen gezond te houden. Het is interessant om te onderzoeken welke rol vissen kunnen spelen bij het in stand houden of verbeteren van..


Lees verder 11 november 2022   2 jaar oud

In 2018 voerde Naturalis Biodiversity Center het eerste steekmuggenonderzoek uit op de Bovenwindse Eilanden – Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba – in meer dan zeventig jaar. In november worden deze onderzoeken herhaald, ditmaal..


Lees verder 10 november 2022   2 jaar oud

De afgelopen twee jaar heeft de Caribbean Cetacean Society met steun van het Wereld Natuur Fonds, de Dutch Caribbean Nature Alliance en andere partners onderzoek gedaan naar walvisachtigen – walvissen en dolfijnen – in de Kleine..


Lees verder 25 oktober 2022   2 jaar oud

Afgelopen mei heeft Dutch Caribbean Nature Alliance’s onderzoeksstagiaire Nina Zander een oproep gedaan om een vragenlijst in te vullen. De was onderdeel van haar onderzoek naar hoe veerkrachtig Bonairiaanse huishoudens zijn ten..


Lees verder 22 oktober 2022   2 jaar oud
Shark tagging

Binnen het Caribisch gebied varieert de bescherming van haaien en roggen drastisch van eiland tot eiland. Om een meer verenigd netwerk op te bouwen kwam de Caribbean Shark Coalition (CSC) in september voor het eerst bijeen...


Lees verder 17 oktober 2022   2 jaar oud
Turtle passing by the research set-up at Double Wreck.

In een onderzoek van het Caribbean Netherlands Science Institute en Universiteit Utrecht is gekeken naar de effecten van Halophila stipulacea - een exotisch zeegras - op het vasthouden van sediment. De nieuwe zeegrassoort breidt..


Lees verder 20 september 2022   2 jaar oud
Mangrove channel

In het mangrovebos van Lac Bay, Bonaire, sterven veel bomen af. De kans bestaat dat het verhogen van de getijdenuitwisseling door het herstellen van mangrovekreken de leefomstandigheden van de bomen kan verbeteren. Daarom zijn de..


Lees verder 29 augustus 2022   2 jaar oud

DCNA is dit jaar heel actief met het promoten van een agenda die focust op de natuur binnen Caribisch Nederland en daarbuiten. Of het nu gaat om het verdedigen van het Yarari zeezoogdier- en haaienreservaat, het aangaan van nieuwe..


Lees verder 20 augustus 2022   2 jaar oud

Archief