Natuurberichten
Pagina 1 van 1667 - 16661 Resultaten

Nature-based solutions winnen terrein als effectieve en duurzame antwoorden op maatschappelijke uitdagingen, zoals waterbeheer, biodiversiteitsherstel en klimaatadaptatie. Onderzoek toont aan dat succesvolle implementatie afhangt..

Recent onderzoek werpt nieuw licht op de uitdagingen van vissers bij de Faeröer eilanden: noordse stormvogels die geregeld aas van langelijnhaken stelen. Dit gedrag brengt niet alleen grote risico’s voor de vogels met zich mee,..

Op 1 maart vond in Theater Junushoff in Wageningen weer de Landelijke Vlinderdag plaats. Meer dan 600 mensen waren een dag bij elkaar om meer te horen over vlinders en libellen en om te genieten van mooie beelden, elkaar te..

Vrolijke gele kwikstaarten in de weilanden en andijvie in het moeras...
Maar een paar keer per jaar kun je – met droge voeten – sporen van de misschien wel meest ongeziene dieren van Nederland ontdekken: de bodemdieren van de Noordzee. Alleen bij extreem laagtij komen ze tevoorschijn. ARK Rewilding..

De harkwesp is verkozen tot Insect van het Jaar 2025. Dit maakte Aglaia Bouma, insectendeskundige en een van de initiatiefnemers van de verkiezing, bekend tijdens een live-uitzending van Vroege Vogels op NPO Radio 1. De harkwesp,..

Een meer bekende Nederlandse plant dan riet kun je eigenlijk niet bedenken. Riet is ons grootste inheemse gras en zeer aanwezig. In ons land zijn duizenden kilometers rietoever. In de laagveennatuur van ons land is heel veel..

Naaktslakken hebben ook last van ongedierte en rietgorzen houden écht van riet. ..
Het hout van elke boom is anders. Promovenda Vicky Beckers van Naturalis en Universiteit Leiden werkte aan manieren om houtsoorten nog beter uit elkaar te kunnen houden. Belangrijk voor ons begrip over de planten-evolutie, maar..

Prachtig gekleurde goudvinken en bosanemonen kleuren de bossen...