Natuurberichten
Dossier: Tuinen
In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.Pagina 72 van 97 - 964 Resultaten
De exotische snuitkever Phyllobius pilicornis blijkt zich uitgebreid in Nederland gevestigd te hebben. Inmiddels komt hij op verschillende plekken in West-Nederland voor. Anders dan andere exotische snuitkevers, houdt deze soort..
Het is tot dusver een mooi trekvlinderjaar en ook kolibrievlinders worden veel gemeld. Deze bijzondere overdag actieve nachtvlinder, die sprekend lijkt op een kolibrie, kun je nu overal in Nederland aantreffen, vooral in tuinen...
Donderdag 11 juni reikt Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) in Museum Boerhaave in Leiden drie Gouden Zwaluwen uit aan organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt om natuur in de straat, wijk of stad te..
Dit voorjaar is goed voor trekvlinders. Naast distelvlinder en atalanta, die in groten getale zijn binnengevlogen komen er ook al veel meldingen van kolibrievlinder binnen. Klap op de vuurpijl is wel de gestreepte pijlstaart die..
In 2011 werd de dansmug Metriocnemus carmencitabertarum gevonden in een emmer in een tuin in het Groningse Appingedam. Het was de eerste vondst voor Nederland. De soort rukt op naar het noorden en geeft langzaam haar geheimen..
Door in inrichting en beheer rekening te houden met wat vlinders en bijen nodig hebben, kun je veel soorten in je tuin krijgen. Dat is niet alleen goed voor deze bedreigde dieren, maar je geniet zelf ook van de geur, de kleur en..
De Jaarrond Tuintelling van Sovon, Vogelbescherming Nederland en vijf andere natuurorganisaties kreeg gisteren de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2015. Het kersverse telproject werd om z'n 'laagdrempeligheid en brede..
Langs sloten, vijvers en waterpartijen, maar ook bij een wat kleinere tuinvijver is het nu volop genieten van de juffertjes. De meeste van deze frêle diertjes zijn vooral blauw gekleurd. Vier daarvan zijn erg algemeen en kun je..
Het eerste blauwtje dat we in het voorjaar tegenkomen is boomblauwtje. Dit fraaie vlindertje voelt zich ook prima thuis in stad en dorp en we kunnen hem ook in de tuin vinden. Is onze tuin er een echt thuis voor?..
Veel amfibieën hebben hun voortplantingswateren bereikt en in de meeste sloten, vijvers en poelen zijn de eitjes nu te vinden. In schoolklassen verschijnen aquaria met kikkerdril of paddensnoeren zodat kinderen van heel dichtbij..