Natuurberichten

Dossier: Tuinen

In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.

Pagina 36 van 97 - 964 Resultaten

Aan de slag - primair

Het gaat niet goed met insecten, dat wordt steeds duidelijker. Om hier wat aan te doen zijn grootschalige maatregelen nodig en een ander gebruik van de schaarse ruimte in ons land. Deze veranderingen krijgen we niet van de ene op..


Lees verder 17 december 2020   3 jaar oud

Het mediterraan draaigatje is een inmiddels welbekende invasieve mierensoort die in een aantal woonwijken voor veel overlast zorgt, zowel binnen- als buitenshuis. Via opgepotte planten van tuincentra komen ze in Nederlandse..


Lees verder 14 december 2020   3 jaar oud

Regenwormen zijn dit jaar in de meeste Nederlandse tuinen waargenomen. De pissebedden staan slechts op 2, terwijl de huisjesslakken opklimmen naar de 3e plek. Een recordaantal waarnemers van de Bodemdierendagen ontdekte in eigen..


Lees verder 5 december 2020   3 jaar oud

Hoewel de temperaturen dit lijken te weerspreken, nadert de winter met rasse schreden. Daarmee breekt er weer een interessante periode aan in de tuin. Bij een koude winter ligt voedselschaarste altijd op de loer en een voorraadje..


Lees verder 1 december 2020   3 jaar oud
Rosse vleermuis

Rosse vleermuis houdt winterslaap en herken de gaai in je achtertuin...


Lees verder 29 november 2020   3 jaar oud

De Maliebaan in Utrecht blijkt bijzonder rijk aan paddenstoelen. De combinatie van Hollandse linden, de kalkhoudende kleiafzettingen van de Kromme Rijn én een goed maaibeheer, zorgt voor ideale omstandigheden. Het is een..


Lees verder 25 november 2020   3 jaar oud
De buizerd behoord tot de vaakst ingevoerde vogel van Nederland.

Natuurplatform Waarneming.nl heeft wat te vieren, want voor het eerst sinds hun oprichting in 2003 zijn er meer dan tien miljoen waarnemingen genoteerd in slechts één jaar tijd. Het grote succes is te danken aan de meer dan..


Lees verder 25 november 2020   3 jaar oud
gevarieerde tuin

Tuinen kunnen belangrijk zijn voor de biodiversiteit. Daarom is er steeds meer aandacht voor natuurvriendelijk tuinieren. Maar werkt dat ook? In Ierland is een onderzoek gedaan naar nachtvlinders, ofwel motten, in tuinen. Wat..


Lees verder 5 november 2020   4 jaar oud
Snijbiet

Stadslandbouw is sterk in opkomst. In steeds meer steden gebruiken stadsbewoners onbenutte stukjes land voor voedselproductie. Atlas Natuurlijk Kapitaal neemt een kijkje in de keuken van twee succesvolle stadslandbouwprojecten:..


Lees verder 30 oktober 2020   4 jaar oud
kleine vuurvlinder boerenwormkruid - primiar

De temperatuur lijkt weer wat omhoog te gaan en omdat er nog niet of nauwelijks nachtvorst is geweest, zijn er nog flink wat vlinders aanwezig. Als ook de zon er nog even bij komt de komende dagen, kunnen we nog even genieten van..


Lees verder 29 oktober 2020   4 jaar oud

Archief