Natuurberichten

Dossier: Tuinen

In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.

Pagina 29 van 102 - 1017 Resultaten

Kinderen spelen op greonblauw schoolplein

Van een saai, grijs en betegeld schoolplein naar een groene oase met een speelheuvel, een glijbaan en bosbessen- en frambozenstruiken. Steeds meer basisscholen in de provincie Utrecht kiezen ervoor om hun schoolplein groen en..


Lees verder 8 juni 2022   2 jaar oud
Vliegend hert man in biotoop

Ieder jaar komen er meer waarnemingen van het vliegend hert binnen. Het verspreidingsbeeld lijkt zich voorzichtig aan steeds iets verder uit te breiden in de buurt van bekende plekken. Zou Neerlands grootste kever dan eindelijk in..


Lees verder 23 mei 2022   2 jaar oud
Teek op bloem, voor eenmalig gebruik

Jaarlijks worden naar schatting vijfhonderdduizend tekenbeten opgelopen in de tuin, ook midden in de stad. Uit een analyse van tekenbeetmeldingen via Tekenradar.nl blijkt dat vanuit elke gemeente meldingen uit de tuin komen. Om..


Lees verder 23 mei 2022   2 jaar oud
Verschillende wilde grassen en kruiden langs de weg.

Morgen is het Wereldbiodiversiteitsdag. Naturalis en Waarneming.nl dagen je dan uit om de voor jou onbekende wilde planten en dieren in jouw buurt te ontdekken. Doe mee met de ObsIdentify-challenge genaamd ‘Ontdek de natuur in je..


Lees verder 21 mei 2022   2 jaar oud
Pimpelmeesje bij nestkast in de sneeuw

Tot nu toe is het voorjaar warm en erg droog. Hoe anders was dat vorig jaar. Het koude voorjaar van 2021 had grote gevolgen voor veel vogels die in nestkasten broeden. Die indruk ontstond al tijdens het broedseizoen, maar is nu..


Lees verder 20 mei 2022   2 jaar oud

Zowel grote zoogdieren als kleine beestjes eten paddenstoelen. Ook zijn sommige paddenstoelen voor hun voortbestaan afhankelijk van dieren. Welk effect heeft deze wederzijdse afhankelijkheid op de paddenstoelenflora? Maandag 23..


Lees verder 18 mei 2022   2 jaar oud
Dwergvleermuis onbetwistbaar op nr. 1

Afgelopen weekend (6 en 7 mei) was de Vleermuistuintelling 2022. En het was een succes! Het weer was goed en veel tuintellers gingen ervoor zitten. Vanuit heel Nederland deelden maar liefst 191 mensen hun waarnemingen. In totaal..


Lees verder 11 mei 2022   2 jaar oud
Detail Zoekkaart Meest voorkomende vleermuizen van Nederland

Nu de dagen weer langer worden heb je ze misschien alweer gezien: vleermuizen! Als fladderende silhouetten zijn ze op zoek naar muggen en andere insecten. Of ze dat ook bij jou in de tuin doen, kun je zelf ontdekken tijdens de..


Lees verder 4 mei 2022   2 jaar oud
Witte winterpostelein

Nee, winterpostelein is geen in de winter groeiende postelein. Het is een aparte soort. Wel is hij net als de andere postelein ooit ingevoerd als eetbare plant en verwilderd. En nieuwkomer roze winterpostelein is geen..


Lees verder 1 mei 2022   2 jaar oud

De Atlas Leefomgeving vierde op 14 april 2022 haar vijftiende verjaardag in het Hof van Cartesius in Utrecht, samen met alle partners die de afgelopen jaren hard meewerkten aan de Atlas. Een week later volgde de Atlas..


Lees verder 28 april 2022   2 jaar oud

Archief