Natuurberichten

Dossier: Ecosysteemdiensten

Ecosysteemdiensten zijn de vele baten van de natuur voor de mens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drinkwater, constructiehout, kustbescherming, bestuiving, verkoeling in de stad en recreatie in de natuur. Nature Today publiceert artikelen over ecosysteemdiensten en de bescherming ervan.

Pagina 44 van 67 - 667 Resultaten

Grootoorvleermuis

Na de al best bekende nationale tellingen van vogels, vlinders en bijen, is het nu de beurt aan iets minder bekende tuingasten: vleermuizen. Nou denkt u misschien: “Vleermuizen, bij mij in de tuin???” Maar jazeker; in veel..


Lees verder 10 mei 2019   5 jaar oud
Schildpad en koraal

Het IPBES (Intergouvernementeel Platform voor Biodiversiteit en Ecosysteemdiensten) presenteerde maandag een verontrustend rapport over het wereldwijde natuurverlies. Duizenden wetenschappers brengen hierin de laatste stand van de..


Lees verder 8 mei 2019   5 jaar oud

Een nieuw rapport over biodiversiteitsverlies is het meest complete en alarmerende tot nu toe. Ruim een miljoen soorten worden door toedoen van de mens met uitsterven bedreigd, meer dan ooit in onze geschiedenis. Maar het rapport..


Lees verder 7 mei 2019   5 jaar oud

Op de GLOBE-dag op 4 april in het Haagse Museon maakten docenten uit het middelbaar onderwijs kennis met onderzoek doen volgens de modules in het GLOBE-programma. Ze keken naar het leven in de bodem en de diversiteit van..


Lees verder 18 april 2019   5 jaar oud
Natuurdak NIOO met orchideeën

De 'Handreiking Natuurdaken' laat zien hoe je met je dak verschil kunt maken voor de natuur. Een dak met kruiden, grassen en andere planten brengt de levende natuur terug in onze verstedelijkte omgeving. De partners van de Green..


Lees verder 29 maart 2019   5 jaar oud
Grote weerschijnlvinders op poep

Landbouwdieren als runderen, schapen en paarden worden op grote schaal ingezet voor begrazing in natuurgebieden. Zonder hun aanwezigheid zouden deze gebieden dichtgroeien met bos of overwoekerd raken door dominante planten. Maar..


Lees verder 29 maart 2019   5 jaar oud
Berm in Rotterdam

Bloemrijke bermen met inheemse planten spelen een belangrijke rol in het behoud en de bescherming van insecten. De vraag naar bermen met gebiedseigen bloemrijke plantensoorten neemt enorm toe in Nederland. Wat is hiervoor nodig en..


Lees verder 26 maart 2019   5 jaar oud
Meerjarige gras-kruidenrand langs een akker in de Hoeksche Waard, met o.a. gele kamille, margriet, citroengele honingklaver en rolklaver

Akkerranden, gewasvrije stroken aan de rand van akkerpercelen, kunnen vele functies vervullen. In een tweejarig project (2017-2018) zijn de effecten van akkerranden op verschillende functies onderzocht. Zo kunnen akkerranden..


Lees verder 15 maart 2019   5 jaar oud

Op 7 februari 2019 berichtten wij op Nature Today over het buzzwoord circulaire economie, en wat we daar eigenlijk mee bedoelen. Vandaag onderzoeken we de relatie tussen circulaire economie en ons natuurlijk kapitaal. Welke..


Lees verder 21 februari 2019   5 jaar oud
Limosa limosa. Grutto

Een nieuw wetenschappelijk artikel luidt de noodklok. Het verschijnt in het aprilnummer van Biological Diversity, maar haalde gisteren al de voorpagina van the Guardian. Dagelijkse berichten over Brexit en Trump werden verdrongen..


Lees verder 12 februari 2019   5 jaar oud

Archief