Natuurberichten

Categorie: Klimaat

Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.

Pagina 60 van 127 - 1266 Resultaten

berm met bijvoet

Komende dagen komt bijvoet in bloei. Voor veel hooikoortspatiënten betekent dat een opleving van de hooikoortsklachten net nu de hoogste graspollenconcentraties achter de rug zijn. De pollen komen op een ongelukkig moment. Door de..


Lees verder 21 juli 2019   5 jaar oud
Hyalommateek Drenthe

In het Drentse Odoorn is naar alle waarschijnlijkheid een volwassen hyalommateek, een ‘reuzenteek’, gevonden op een IJslands paard. De teek is groot, heeft de karakteristieke gestreepte pootjes en beweegt zich snel voort. Het zou..


Lees verder 14 juli 2019   5 jaar oud
Koolmees voert jongen met eikenprocessierups

Voor het eerst is vastgesteld dat een koolmees eikenprocessierupsen uit hun nest haalt en deze rupsen aan de jongen voert. De nieuwste inventarisaties van het aantal eikenprocessierupsnesten in het project Natuurlijke bestrijding..


Lees verder 10 juli 2019   5 jaar oud
Insectencamera in het wormerveld

Er komen steeds meer mogelijkheden om met kunstmatige intelligentie en het detecteren van DNA in de omgeving de aanwezigheid van dieren vast te stellen zonder dat je ze hoeft te vangen. Daarmee kun je bijvoorbeeld veel sneller..


Lees verder 9 juli 2019   5 jaar oud
Afgewaaide rupsen op 5-6 en nu op een lint op 6-6-2019

In opdracht van het Ministerie van LNV is een Kennisplatform Processierups in oprichting waarin allerlei partijen samen gaan werken om de overlast veroorzaakt door de eikenprocessierups te verminderen en te voorkomen. Een van de..


Lees verder 4 juli 2019   5 jaar oud
Tuinvlindertelling - primair

Welke vlinders vliegen er bij u in de tuin? Hoe gaat het met de tuinvlinders? In welke tuinen vinden we de meeste vlinders? Door mee te werken aan de Landelijke Tuinvlindertelling kunt u helpen deze vragen te beantwoorden. De..


Lees verder 1 juli 2019   5 jaar oud
Droogte

De bodem speelt een belangrijke rol in het bepalen van de klimaatbestendigheid van planten. Een bodem met gunstige eigenschappen verbetert het herstelvermogen van planten bij hitte en droogte, maar een ongunstige bodem draagt..


Lees verder 29 juni 2019   5 jaar oud

Nu nog is ontbossing de grootste bedreiging voor de bomen in de Amazone. Maar volgens onderzoek van onder meer Hans ter Steege van Naturalis Biodiversity Center zal klimaatverandering binnen afzienbare tijd – rond 2050 –..


Lees verder 28 juni 2019   5 jaar oud
Voorbereiding op popstadium eikenprocessierups spinselnest trekt dicht

Twintigduizend eikenbomen zijn vorig jaar en dit jaar gecontroleerd op de aanwezigheid van eikenprocessierupsen. Het blijkt dat het aantal rupsen sterk is toegenomen. Op sommige plaatsen zijn er drie keer zo veel rupsen als in het..


Lees verder 26 juni 2019   5 jaar oud
Groot aantal eikenprocessierupsen

In grote delen van Nederland kampen mensen met gezondheidsklachten als gevolg van de brandharen van de eikenprocessierups. In dit bericht een antwoord op veel gestelde vragen. Wat kunnen de klachten zijn, wat kan je er aan doen,..


Lees verder 22 juni 2019   5 jaar oud

Archief