Natuurberichten

Categorie: Klimaat

Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.

Pagina 36 van 132 - 1314 Resultaten

Koolmees

Een nieuw rapport van het milieuprogramma van de VN waarschuwt voor opkomende milieuproblemen, die de komende tijd kunnen uitgroeien tot wereldwijde bedreigingen. Eén van die problemen is mistiming in de natuur. NIOO-onderzoeker..


Lees verder 23 februari 2022   3 jaar oud
Bultrug

'21 maart 2018 werp ik voor het eerst een blik op het prachtige zeelandschap van Antarctica. Voor mij voltrekt zich een magisch beeld: onder een rozegele lucht verschijnen fonteinen van tientallen ademende walvissen tot aan de..


Lees verder 21 februari 2022   3 jaar oud
Bultrug

Een nieuw rapport van het Wereld Natuur Fonds en partners geeft een unieke kijk op walvismigratie. Niet eerder zijn walvisroutes zo compleet in kaart gebracht. Er is daarbij gebruikgemaakt van gegevens van 845 gezenderde..


Lees verder 18 februari 2022   3 jaar oud
Gele krokus

Bloeiende sleedoorn, gewoon speenkruid, en al groen wordende struiken. Door de aanhoudende zeer hoge wintertemperaturen doet de natuur al alsof het maart is. De ontwikkeling in de natuur ligt momenteel ruim drie weken voor op wat..


Lees verder 13 februari 2022   3 jaar oud
Een impressie van het ontwerp.

Een groen lint van drie kilometer door de wijk Malburgen. Een nieuw dorpspark aan de Laak in Rheden. Een groen plein aan de Linie van Hooff in Zutphen. Dit zijn de top drie winnaars van de Challenge Groene Icoonprojecten, die..


Lees verder 11 februari 2022   3 jaar oud
Meervleermuizen leven in grote groepen en hebben daardoor veel ruimte nodig in hun verblijfplaatsen.

De meervleermuis dreigt te verdwijnen uit Nederland. Daarom trekt de Stichting Ecologisch Vleermuis Onderzoek Nederland (SEVON) aan de alarmbel. De grootste bedreiging is de huidige na-isolatie van woningen. Het is nog net niet te..


Lees verder 9 februari 2022   3 jaar oud
Waterdiertjes vangen GLOBE-leerlingen

Op 10 februari start de GLOBE Voorjaarscampagne. Leerlingen van middelbare scholen onderzoeken samen met wetenschappers van Wageningen University en het RIVM de waterkwaliteit in stadsvijvers door waterdiertjes te vangen. Ze maken..


Lees verder 5 februari 2022   3 jaar oud
Storm op zee

Stormen zijn deel van de natuur op en in zee. Wat brengt zo'n noordwesterstorm als Corrie eigenlijk teweeg in de natuur van de Noordzee? "Voor de meeuwen wordt het feest, de rest van de Noordzeebewoners zit hier echt niet op te..


Lees verder 1 februari 2022   3 jaar oud

De nieuwe regering heeft grote plannen om de woningnood te bestrijden. Tot 2030 worden er in Nederland een miljoen huizen gebouwd. Belangrijk, want iedere Nederlander heeft recht op een fatsoenlijke woning. Verschillende partijen..


Lees verder 28 januari 2022   3 jaar oud

Jaar-tot-jaar schommelingen in zeewatertemperatuur zijn deels verantwoordelijk voor grootschaliger schommelingen in de stand van zeevissen. Dit blijkt uit een wereldwijde modelstudie door onder andere Wageningen University &..


Lees verder 18 januari 2022   3 jaar oud

Archief