Natuurberichten

Categorie: Klimaat

Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.

Pagina 29 van 127 - 1266 Resultaten

Mosbloempje

Klimaatverandering staat aan de wieg van vele veranderingen in de Nederlandse natuur. Zoals planten die op natuurlijke wijze hun leefgebied uitbreiden in noordelijke richting. Soms zijn het soorten die allang in Nederland..


Lees verder 19 april 2022   2 jaar oud
Distelvlinder

Van 12 tot en met 18 april is het de Week van de Groene tuin. Het doel is om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen. U kunt nog steeds meedoen en elke dag worden er verschillende..


Lees verder 15 april 2022   2 jaar oud

Tijdens de Atlas Werkconferentie Online op donderdag 21 april lanceert de Atlas Natuurlijk Kapitaal de Groene Baten Planner. Vanaf dan is de Groene Baten Planner beschikbaar in de 3D plan-tools Tygron en ArcGis (Esri). Maken..


Lees verder 14 april 2022   2 jaar oud
Groen dak

De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug en de stemmen zijn geteld. Dit is het moment om de nieuwgekozen gemeenteraden en straks de nieuwe colleges ervan te overtuigen dat ze goed moeten zorgen voor de natuur in hun en uw..


Lees verder 11 april 2022   2 jaar oud
Satellietfoto van zadelrobben nabij Groenland, gefotografeerd vanaf 600 km hoogte.  © Maxar Technologies

Voor het eerst is het gelukt om satellietbeelden van Arctische zeehonden te verzamelen. Onderzoekers van het NIOZ en Wageningen Marine Research deden dit tijdens een onderzoek naar het effect van verdwijnend zee-ijs op zeehonden..


Lees verder 8 april 2022   2 jaar oud

Een blauwe lucht, een stralende zon, en een thermometer die 35 graden aangeeft. Iedereen in Nederland zoekt verkoeling en zucht onder de hitte. En dan is het pas maart! Het klinkt surrealistisch, maar dit is precies wat er in het..


Lees verder 8 april 2022   2 jaar oud

Dit jaar zijn de eerste eikenprocessierupsen al op 30 maart uit het ei gekropen. Inmiddels zijn op diverse plaatsen in Nederland de minuscule rupsjes tevoorschijn gekomen. De overvloed aan zon en hoge temperaturen in maart hebben..


Lees verder 7 april 2022   2 jaar oud
Mangrovebossen

De huidige investeringen in klimaatvernietigende activiteiten moeten zo snel mogelijk worden gestopt en dat geld moet aan oplossingen worden besteed die de CO2-uitstoot verminderen. We kunnen de veertig procent..


Lees verder 6 april 2022   2 jaar oud
Verschillende soorten mossen en algen hechten zich aan straattegels, bakstenen en beton.

Hoe kunnen we ‘verborgen’ organismen benutten om bomen beter te laten groeien, beton aantrekkelijk voor groen te maken en hittestress te meten? Gaan stadsbewoners milieubewuster handelen als ze hun tuinen wilder laten groeien en..


Lees verder 2 april 2022   2 jaar oud
Boomtoppen Caxiuanã-woud, Brazilië

De stamgroei van tropische bomen neemt af in jaren met een warmer en droger droogteseizoen dan normaal. Dit is de belangrijkste bevinding uit een wereldwijd onderzoek naar groeiringen onder leiding van Wageningen University &..


Lees verder 1 april 2022   2 jaar oud

Archief