Natuurberichten

Categorie: Klimaat

Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.

Pagina 127 van 127 - 1266 Resultaten

zuidelijke keizer

De zuidelijke keizerlibel is een zeldzame zwerver, die de laatste jaren meer wordt gezien in ons land. Ook in 2008 zijn er al diverse meldingen. ..


Lees verder 20 juni 2008   16 jaar oud
Kropaar. Foto Arnold van Vliet

Hooikoortspatiënten nemen te laat hun medicijnen in. Zij doen dat pas als de pollen in de lucht zweven, terwijl veel medicatie effectiever is als de patiënt al een aantal weken voor de start van het hooikoortsseizoen met het..


Lees verder 29 mei 2008   16 jaar oud
Kranssalomonszegel
Foto Ruud van der Meijden

Door klimaatverandering krijgen steeds meer warmteminnende soorten de kans om zich in Nederland uit te breiden. In Nederland groeien echter ook soorten die vooral voorkomen in Noord-Europa en in berggebieden. Het is de vraag of..


Lees verder 5 mei 2008   16 jaar oud
Eikenprocessierups

Onderzoek in het kader van De Natuurkalender heeft aangetoond dat hogere temperaturen in het voorjaar en de zomer maar ook minder neerslag in september de kans op het voorkomen van eikenprocessierupsen vergroot...


Lees verder 27 april 2008   16 jaar oud
Bosanemoon bloei, Foto Arnold van Vliet

De normale decembertemperaturen in combinatie met de warme januari en februari en de normale maart hebben ervoor gezorgd dat de bosanemoon dit jaar zeer vroeg en twee keer zo lang als normaal in bloei heeft gestaan...


Lees verder 14 april 2008   16 jaar oud
Teken alle stadia. Foto Fedor Gassner, Wageningen Universiteit. Foto niet gebruiken zonder zijn toestemming
Van links naar rechts de larve, nimf, mannetje en het vrouwtje van de schapenteek (foto: Fedor Gassner)

De registratie van tekenbeten in 2007 bevestigt dat een derde van de tekenbeten wordt opgelopen in de tuin en ruim een derde in de bossen. Leeftijd speelt een rol bij het oplopen van een tekenbeet. Het percentage met Borrelia..


Lees verder 1 april 2008   16 jaar oud

Archief