Natuurberichten
Categorie: Klimaat
Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.Pagina 124 van 127 - 1266 Resultaten
30 april is het Koninginnedag, dat weet iedereen. Dat het ook de dag is dat de gierzwaluwen traditiegetrouw terugkeren, is alleen bekend bij vogelaars. Kijkt u allen omhoog de komende dagen...
Na het extreem warme begin van april komen op steeds meer plaatsen de eerste grassen zeer snel in bloei. Voor veel hooikoortspatiënten breekt daarmee het hooikoortsseizoen aan. Voor anderen loopt het berkenpollenseizoen helaas..
Op 6 april werden de eerste eikenprocessierupsjes aangetroffen op bomen in Sittard-Geleen. Twee dagen later kwamen in Wapserveen de eipakketjes die ‘geoogst’ waren van bomen uit Gemert uit. De ‘koude’ winter lijkt geen nadelig..
Het is eindelijk echt lente. De temperaturen komen rond de vijftien graden Celsius en we kunnen van het zonnetje genieten. Ook de planten en dieren profiteren van het lenteweer. Op 1 maart meldden we dat de natuur nog anderhalve..
Sinds twee weken worden de eerste witte paardenkastanjes met blaadjes gezien. De tweede helft van maart is ook de periode waarin paardenkastanjes normaalgesproken hun bladeren ontplooien...
Langzaam maar zeker begint hondsdraf te bloeien in Nederland. Tot nu toe meldden acht mensen hun eerste bloeiwaarneming van dit paarse bloemetje op www.natuurkalender.nl. Vorig jaar waren rond deze tijd al 42 eerste bloeiende..
De gele kornoelje is een vroeg bloeiende struik. Dit jaar bloeide de gele kornoelje op 3 maart (zie Figuur 1). Dit is 33 dagen later dan het extreem vroege 2008. Vorig jaar bloeide hij namelijk al op 29 januari. In vergelijking..
De kolibrievlinder is de laatste jaren gewend geraakt aan zachte winters. Vroeger trokken ze allemaal in het najaar weg; de laatste jaren blijven er steeds meer hier hangen. Eén exemplaar heeft de kou in ieder geval overleefd:..
Uit de watervogeltellingen van SOVON blijkt dat het aantal IJsvogels de afgelopen winter waarschijnlijk met de helft is teruggelopen. Volgens het KNMI was deze winter de koudste winter in twaalf jaar; in het zuidoosten van het..
Het eerste kievitsei is de afgelopen honderd jaar steeds vroeger in het jaar gevonden. Aanvankelijk kwam dat door intensivering van de landbouw, tegenwoordig ligt dat aan de klimaatverandering...