Natuurberichten
Categorie: Klimaat
Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.Pagina 119 van 131 - 1306 Resultaten
De koude winter zorgde voor het zeer traag op gang komen van de natuur ten opzichte van de voorgaande jaren. Door de zachte maart en ook een zacht begin van april is de achterstand terug aan het lopen. De ontwikkeling van planten..

De Snotolf is een fascinerende vissoort die in de winter en het vroege voorjaar onze kust bezoekt om zich hier voort te planten. Op dit moment bewaken overal langs de kust Snotolf mannetjes hun einesten. Op alle favoriete..

De eerste eikenprocessierupsen zijn weer uit hun ei gekropen. Zowel in Brabant als in Drenthe zijn de eerste rupsen gesignaleerd. Naar verwachting zullen alle eipakketjes in heel Nederland de komende dagen uitkomen. De..

Het vorige weekeinde zijn de eerste zich voortplantende zeesterren van dit jaar in de Oosterschelde waargenomen. Het is de zoveelste aankondiging van de voortschrijdende lente. De voortplanting van de Gewone zeester is een..

Met de warme temperaturen van de afgelopen dagen gaat het opeens erg snel met de natuur. Forsythia en hondsdraf beginnen te bloeien, en er worden veel vlinders waargenomen. Basisscholieren onderzoeken de komende weken als..

De lente is eindelijk begonnen. De komende weken zijn toptijden voor mensen die eerste waarnemingen in de natuur registreren. Maar wanneer moet je nu waar op letten? De Natuurkalender geeft dagelijks een nieuwe verwachting van..

Afgelopen week beleefden we de eerste echte lentedagen van dit jaar. Bij De Natuurkalender steeg het aantal doorgegeven waarnemingen van eerste planten en dieren hierdoor direct. Wat betreft de planten leek vooral speenkruid..
De eerste bloeiende exemplaren van klein hoefblad zijn gesignaleerd. Door de koude start van het jaar is dit ongeveer gelijk met het, eveneens koude, voorjaar van 2009 en een stuk later dan in het zachte voorjaar van 2008. Toen..

Voor het eerst is vastgesteld dat de beruchte hooikoortsplant ook in Nederland levensvatbaar zaad kan produceren. Hiermee is het zeer waarschijnlijk dat het grote aantal ambrosiaplanten op diverse plaatsen veroorzaakt is door..

Het was koud de afgelopen maanden. De ontwikkeling in de natuur komt dit jaar twee weken later op gang dan vorig jaar. De achterstand op het extreem vroege 2008 is maar liefst 38 dagen. Toch ligt de ontwikkeling in de natuur..