Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 38 van 127 - 1268 Resultaten

Groot exemplaar van de Noordzeekrab (Cancer pagurus), aangespoeld op Terschelling. Geen record, voor zover bekend

Voor wie wil vastleggen wat ze deden, zagen of aantroffen, is ooit het Guinness Book of Records opgericht. Wie heeft de grootste, langste, zwaarste, mooiste, meeste? Uitzonderlijke vondsten leidden half januari tot een..


Lees verder 6 februari 2022   3 jaar oud

Begin dit jaar is de Saba Conservation Foundation (SCF) de nieuwe huurder geworden van een oude elektriciteitscentrale in de haven van Fort Bay op Saba. SCF wil het gaan ombouwen tot een marien onderzoeksstation. De faciliteit..


Lees verder 2 februari 2022   3 jaar oud
Oesters - Gemini windpark (eenmaling gebruik WUR)

Kunstmatige riffen bieden een leefplek aan allerlei zeeleven, waaronder oesters. Windmolenparken zouden daarvoor geschikte locaties kunnen zijn. Welke soorten voelen zich daar thuis, hoe kun je die het beste helpen? En worden..


Lees verder 2 februari 2022   3 jaar oud
Storm op zee

Stormen zijn deel van de natuur op en in zee. Wat brengt zo'n noordwesterstorm als Corrie eigenlijk teweeg in de natuur van de Noordzee? "Voor de meeuwen wordt het feest, de rest van de Noordzeebewoners zit hier echt niet op te..


Lees verder 1 februari 2022   3 jaar oud
Gestrande potvis

Rederij MSC heeft als eerste rederij besloten haar schepen aan de westkust van Griekenland een andere route te laten varen om het risico op botsingen met bedreigde potvissen in de Middellandse Zee te verkleinen. Dit is het..


Lees verder 29 januari 2022   3 jaar oud

Door vissen te vangen rondom natuurlijke en kunstmatige schelpdierbanken hoopt onderzoeker Maryann Watson te ontdekken of deze elementen waardevol zijn voor vis. Ze heeft daarvoor ook nog een andere, bijzondere methode:..


Lees verder 26 januari 2022   3 jaar oud

Het recente massale aanspoelen van de Halfgeknotte strandschelp bij Hoek van Holland was aanleiding het voorkomen van deze belangrijke soort te analyseren. Monitoring van aangespoelde exemplaren laat goed zien hoe onze kustnabije..


Lees verder 23 januari 2022   3 jaar oud

Jaar-tot-jaar schommelingen in zeewatertemperatuur zijn deels verantwoordelijk voor grootschaliger schommelingen in de stand van zeevissen. Dit blijkt uit een wereldwijde modelstudie door onder andere Wageningen University &..


Lees verder 18 januari 2022   3 jaar oud
Proef aanleggen mosselbank Eems-estuarium (eenmalig gebruik WUR)

Proeven op de wadplaat Hond-Paap hebben nieuwe kennis opgeleverd over de aanleg en ontwikkeling van mosselbanken in het zeer slibrijke Eems-estuarium. Van 2018 tot 2020 legden onderzoekers van Wageningen Marine Research en het..


Lees verder 14 januari 2022   3 jaar oud
Zicht op de Haringvlietsluizen vanaf De Kwade Hoek

De overgang van rivier naar zee is in het Haringvliet nu nog onnatuurlijk hard. Maar er zijn kansen om hier, in een van de grootste rivierdelta's van Europa, een natuurlijke delta van wereldklasse te helpen ontstaan. Nu staan de..


Lees verder 2 januari 2022   3 jaar oud

Archief