Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 29 van 127 - 1268 Resultaten

Op 30 april 2022 werden in de Oosterschelde nabij Goes de eerste exemplaren gevonden van een voor ons land nieuw roodwier. Dit kreeg de naam Stomp rendiergeweiwier. In juli werd de soort wat verder noordwestelijk gevonden. De..


Lees verder 11 december 2022   2 jaar oud
Irrawaddy dolfijn

Daphne Willems, expert rivierdolfijnen bij WWF, schrijft in deze blog over Ramsar. "Heb je ooit van Ramsar gehoord? Het is een stad in Iran, aan de Kaspische zee, maar het is ook de naam van een van de oudste internationale..


Lees verder 3 december 2022   2 jaar oud
Mobiele telefoons

De vraag naar mineralen voor de overgang van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen en batterijopslag, kan met maar liefst 58 procent worden verminderd. Dat is mogelijk door innovatie in hernieuwbare technologie en..


Lees verder 2 december 2022   2 jaar oud

De natuur kent veel seizoenspatronen. De vogeltrek naar het zuiden, bloeiperioden van planten, het moment dat rupsen tot vlinder verpoppen. Ook zeedieren hebben zulke patronen. Klimaatverandering beïnvloedt die patronen. Nieuwe..


Lees verder 27 november 2022   2 jaar oud
Lionfish/koraalduivel

Uit onderzoek door de Saba Bank Management Unit en Wageningen Universiteit en Research blijkt dat de populatie koraalduivels snel is afgenomen. Dit is de derde keer dat een populatie van deze invasieve soort in de westelijke..


Lees verder 21 november 2022   2 jaar oud
Gewone zeehond (exclusief eenmalig WMR)

De telresultaten van de gewone zeehonden in de internationale Waddenzee laten dit jaar een daling zien van 22 procent in het aantal pups én een daling van 12 procent in het aantal ruiende zeehonden. Vorig jaar was er een daling..


Lees verder 20 november 2022   2 jaar oud
eenmalig en exclusief WMR

De Noordzee warmt door klimaatverandering snel op. Diverse effecten hiervan op veel soorten zijn nu al zichtbaar. Deze wijzigingen kunnen het rijke zeeleven van de Noordzee veranderen. Het zoeken naar oplossingen voor verantwoord..


Lees verder 19 november 2022   2 jaar oud

De vleet is deze zomer gefilmd in de wateren rond de Orkneyeilanden in Schotland. Deze zeldzame ‘mantarog van de koude zee’ zwemt soms ook in de Nederlandse Noordzee. De soort lijkt zich wat te herstellen. ..


Lees verder 19 november 2022   2 jaar oud

In de afgelopen eeuw hebben zich zeven exotische rivierkreeften in Nederland gevestigd. Ze veroorzaken schade aan ons ecosysteem, waterkeringen en oevers. Binnen het Kennisplatform Rivierkreeft II wordt samengewerkt om antwoorden..


Lees verder 18 november 2022   2 jaar oud
Boomrifproject

Onderzoekers hebben een experiment met boomriffen van perenhout geplaatst in de diepere delen van de Waddenzee. Al na enkele maanden blijken deze riffen te barsten van het leven. Algen, zeepokken, mossels, mosdiertjes, zakpijpen..


Lees verder 16 november 2022   2 jaar oud

Archief