Natuurberichten
Categorie: Strand en zee
Pagina 16 van 121 - 1210 Resultaten
Goed nieuws! De terugkeer van de majestueuze steur in onze rivieren is weer een stapje dichterbij. In augustus werden 45 gezenderde jonge Europese steuren losgelaten in de Biesbosch. Ze vormen de tweede lichting van dit jaar. In..
Het Yarari-reservaat is nu wettelijk ingesteld als natuurpark door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, wat een belangrijke mijlpaal vertegenwoordigt in het behoud van de zee voor het Caribisch gebied. Dit..
Tijdens recente duiken zagen meerdere sportduikers opmerkelijk veel dode zeekreeften in de centrale Oosterschelde. Gewoonlijk kom je hier tijdens een duik zelden een dode kreeft tegen, maar nu worden per keer soms tussen de vier..
Het blijven boren onder de Waddenzee kan Nederland duur komen te staan. De VN-organisatie UNESCO dreigt daardoor om de status van het enige Nederlandse natuurgebied dat Werelderfgoed is, in te trekken...
Exotische vlokreeftjes die in zelfgebouwde kokertjes leven. Ze komen opeens massaal voor en overwoekeren onder water veel, zelfs levende dieren. Kleine ecoramp of tijdelijk gebeuren? ..
Een haring in de Noordzee, een krab in de Waddenzee of een anemoonvisje op een koraalrif, … biologen denken graag in individuele diersoorten die allemaal hun eigen plekje hebben in het voedselweb van verschillende ecosystemen over..
Meer vrijheid voor de Slufter, stuivende duinen en zoet water langer vasthouden. Daar zet Staatsbosbeheer zich voor in op Texel, samen met andere partijen. Om de stijgende zeespiegel het hoofd te bieden, om de natuur te versterken..
Hoe meer je over vis in de Waddenzee weet, hoe beter je kunt voorspellen wat er gebeurt als die zee verandert. Postdoc Hanna ten Brink werkt bij het NIOZ aan modellen die voorspellen hoe vispopulaties reageren op veranderingen in..
Strandbezoekers kennen ze wel uit het aanspoelsel; buisjes gemaakt van zand en/of schelpstukjes. Ze worden gemaakt door kokerwormen. Hoewel ze al 250 jaar van ons strand bekend zijn, houden deze wormen onderzoekers nog steeds..
De verwachte toename in extreem weer zal de bodem van getijdegebieden instabieler kunnen maken. Dat blijkt uit het proefschrift waarop NIOZ-onderzoeker Zhengquan Zhou op 7 september zal promoveren aan de Universiteit Utrecht. ..