Natuurberichten
Uitgever: RAVON
RAVON is de onderzoeks- en kennisorganisatie op het gebied van amfibieën, reptielen en vissen.Pagina 6 van 78 - 772 Resultaten

Zeeschildpadden worden aan de Nederlandse kust slechts sporadisch waargenomen. Opvallend zijn dan ook de meldingen van eind 2023, toen er in december vijf dieren werden gevonden, gevolgd door nog een exemplaar op 7 januari 2024...

Deze maand verscheen de RAVON-balans, het jaarlijkse overzicht over hoe het gaat met de reptielen, amfibieën en vissen van ons land. In deze uitgave onder andere een artikel over de Mark, een riviertje dat in de vorige eeuw..

Vissen zwemmen lange afstanden: rivieren op en af, hun voedsel of partner achterna. Onze waterwerken – dammen, stuwen en gemalen – staan daarbij helaas vaak in de weg. "Zo krijgen we Nederland weer vol met vis" is onderdeel van..

Deze maand verschijnt het decembernummer van het tijdschrift RAVON. In dit vierde nummer van 2023 lees je een uitgebreid artikel over de uitklimvoorzieningen voor amfibieën, een artikel over de historie van de ringslang in..

Vandaag verschijnt de vierde uitgave van de RAVON-balans, het jaarlijkse overzicht van RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) over de stand van de reptielen, amfibieën en vissen in ons land. Zorgwekkend is de..

Begin dit jaar trotseerden honderden vrijwilligers weer en wind om opnieuw langs de hele Nederlandse kustlijn intrekkende glasaaltjes te tellen – jonge palingen die vanaf zee onze wateren binnen willen zwemmen. Belangrijk werk,..

In een ecologische verbindingszone (EVZ) nabij Drimmelen (Noord-Brabant) is op kilometers afstand van bekende vindplaatsen een nieuwe populatie van de levendbarende hagedis ontdekt. Dit is al heel bijzonder omdat er bijna nooit..

In september en oktober trof RAVON tijdens veldwerk op meerdere locaties in Noord-Brabant zeer kleine exemplaren van de grote modderkruiper aan. Het vangen van grote modderkruipers met een lengte van slechts enkele centimeters, zo..

Rioleringsbeheerders, stadsecologen en particulieren opgelet! Wist u dat in Nederland bijna een miljoen padden, kikkers en salamanders elk jaar in straatputten belanden? De in het verleden bedachte oplossingen werken vaak..

De kwabaal is misschien wel de meest mysterieuze zoetwatervis van Nederland. Weinig mensen zullen van de kwabaal gehoord hebben. De kwabaal laat zichzelf echter wel horen! In de paaitijd, hartje winter, trommelen ze op hun..