Natuurberichten
Uitgever: Provincie Utrecht
De kracht van de provincie Utrecht zit in een unieke combinatie van factoren. Onze regio is nationaal en internationaal een topregio, met een innovatieve kenniseconomie dankzij de centrale ligging en een hoog kennisniveau. We hebben een mooi landschap, diversiteit van steden en dorpen en veel cultureel erfgoed. Omdat Utrecht zo aantrekkelijk is, groeit de regionale economie, het aantal inwoners en daarmee ook de mobiliteit. Onze opgave: de aantrekkelijkheid van onze provincie versterken en de groei zo faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Dit alles doen we in samenwerking met veel partners. De gezamenlijke opgaven waar we de komende jaren voor staan: het platteland vitaal houden, het stimuleren en faciliteren van een gezonde leefomgeving, de ruimtelijke kwaliteit bewaken, ons cultureel erfgoed koesteren en toegankelijk maken, het realiseren en beleefbaar maken van natuur, het bevorderen van de regionale economie, het stimuleren van de energietransitie en zorgen voor een goede bereikbaarheid.Pagina 6 van 15 - 142 Resultaten

Een paar maanden geleden nam schoolouder Susan Vaessen het initiatief om de overwoekerde moestuin van de school flink onder handen te nemen. Dankzij een voucherregeling van de provincie Utrecht werd in een paar maanden tijd een..

Maandag 5 september start op RTV Utrecht een nieuwe reeks afleveringen van ‘Mijn Mooiste Plek’. In dit natuurprogramma gaat het over het prachtige Utrechtse landschap, en vooral over hoe je dat landschap kan beleven. In deze..

Door klimaatverandering en toenemend gebruik van het watersysteem komt dit systeem onder druk te staan. De gevolgen zijn steeds duidelijker zichtbaar op de Utrechtse Heuvelrug. Om het watersysteem te verbeteren slaan overheden en..

Door de hoge aardgasprijzen gaan veel mensen aan de slag met het isoleren van muren en daken. Daarbij worden regelmatig zeldzame vogels of vleermuizen gedood. De provincie Utrecht heeft hier nu een oplossing voor:..

Om de biodiversiteit in het landelijk gebied te verbeteren, is het belangrijk dat de landbouw natuurinclusief wordt. Staatsbosbeheer draagt de komende jaren het beheer van tachtig hectare natuur in polder Demmerik over aan..

Het Utrechtse natuurgebied Lunenburgerwaard is de afgelopen maanden flink verbeterd. Zo is er rivierhout aangebracht, is het ooibos uitgebreid en is er een plas- en moerasgebied aangelegd. Het gebied voldoet nu aan de voorwaarden..

Van een saai, grijs en betegeld schoolplein naar een groene oase met een speelheuvel, een glijbaan en bosbessen- en frambozenstruiken. Steeds meer basisscholen in de provincie Utrecht kiezen ervoor om hun schoolplein groen en..

Hoe laat je kinderen ervaren dat de natuur dichtbij huis ook heel bijzonder is? Je neemt ze mee op expeditie! Kinderen uit groep vijf en zes van basisschool de Windroos uit Wijk bij Duurstede mochten, samen met de boswachter, als..

De provincie Utrecht wil het agrarisch natuurbeheer uitbreiden en zo de natuur- en landschapskwaliteiten in en rond weilanden, akkers en boerensloten behouden en verbeteren. Dit blijkt uit de 'Visie Agrarisch Natuurbeheer..

De provincie Utrecht stelt tweehonderdduizend euro beschikbaar voor vergroening van het landschap in de Lopikerwaard. De subsidie is bedoeld voor de aanleg en het herstel van zogenoemde kleine landschapselementen (KLE). ..