Natuurberichten
Pagina 571 van 1642 - 16417 Resultaten
De afgelopen weken waren er zeer regelmatig meldingen van sleedoornpage, en ook wel van eikenpage, op Waarneming.nl en Telmee. Het gaat vast en zeker niet om waarnemingen van vlinders, maar in de winter worden wel de eitjes..
Hans Volmer is een laatbloeier. Tenminste, als het gaat om zijn inzet als natuurvrijwilliger. Maar in de tien jaar die de 71-jarige Boxtelaar nu actief is voor de plaatselijke natuurwerkgroep, heeft hij zijn sporen ruim verdiend...
De eerste meldingen van gewoon sneeuwklokje in bloei komen al binnen op Natuurkalender.nl. We verwachten de meeste meldingen van eerste bloei rond 1 februari. Dit is bijna twee weken eerder dan gemiddeld over de afgelopen 300..
De afgelopen decennia zijn in Nederland tientallen diersoorten geherintroduceerd. Een overzicht hiervan is nu verschenen in het boek ‘Gewilde Dieren’. Wageningen Environmental Research (WENR) monitort de populaties van de Europese..
Bijna iedereen weet wel wat een zeepaardje is. Héél soms ziet een duiker of een visser er een in Nederland, maar op ons strand spoelen ze vrijwel nooit aan. Totdat in het afgelopen jaar, rond de Kerst, op Texel opeens meerdere..
Ruim tweehonderd pagina’s beschrijven de Mycale, een sponzengeslacht gekenmerkt door hun skeletnaalden. De monografie is grotendeels opgezet door Naturalis sponzenexpert Rob van Soest, en speciaal opgedragen aan mede-onderzoeker..
Alle acties voor biodiversiteit op één plek: dat is het resultaat van het nieuwe Gelderse Uitvoeringsprogramma Biodiversiteit. Biodiversiteit krijgt zo een steviger positie in het provinciale beleid. Bovendien wordt biodiversiteit..
De Hollandse dijken staan van oudsher bekend om hun waarde voor onder andere vaatplanten en paddenstoelen. Het project ‘Rijke Dijken van de Delta’ wijst uit dat sommige dijken ook veel te bieden hebben op het gebied van insecten,..