Natuurberichten
Pagina 516 van 1641 - 16408 Resultaten
Klimaatverandering laat het aantal hittegolven in Nederland toenemen. Kokkels schijnen hier niet goed tegen te kunnen; in de zomers van 2018, 2019 en 2020 was er sprake van massale sterfte tijdens zo’n hittegolf. Hoe worden de..
Op eilanden leven andere zoogdiersoorten dan op het vasteland. Dat komt door hun isolatie gedurende honderdduizenden of miljoenen jaren. Bovendien ontbreken warmbloedige landroofdieren en is de hoeveelheid voedsel beperkt. In de..
Kim Meijer is 35 jaar en heeft als dierenarts op vele plekken ter wereld gewerkt. Maar er is niets dat zoveel indruk op haar heeft gemaakt als de unieke diersoorten van Australië. Lees hoe ze bij Bonorong Wildlife Hospital and..
Scheepvaart is de afgelopen twintig jaar met driehonderd procent toegenomen en vormt wereldwijd een ernstige bedreiging voor walvissen, dolfijnen en bruinvissen. Op 8 juni, Wereld Oceanen Dag, publiceerde WWF twee rapporten die..
Om te zorgen dat de Veluwse natuur tegen een stootje kan, werkt Provincie Gelderland aan herstelprogramma’s voor de landschappen, habitattypen en soorten van dit Natura 2000-gebied. Het vliegend hert is zo’n soort. Neerlands..
Kinderen worden waterwetenschappers komend weekend tijdens de IVN Slootjesdagen. Van 11 tot en met 13 juni gaan ze samen met ouders en grootouders waterdiertjes zoeken en proeven doen, om te onderzoeken hoe het gesteld is met de..
Het koude en natte voorjaar heeft ervoor gezorgd dat er niet veel dagvlinders en nachtvlinders werden gezien. Begin juni was er, ondanks het warme zonnige weer, sprake van een echte dip, want zelfs de heel algemene koolwitjes..
Nadat de otter in 1989 uitgestorven was verklaard, is in 2002 een herintroductieprogramma gestart, begeleid met monitoringsonderzoek. De uitgezette dieren waren voorzien van een zender om hun doen en laten te kunnen volgen...