Natuurberichten

Pagina 409 van 1640 - 16395 Resultaten

Visdief saxifraga

Huisspitsmuis krijgt jongen en eerste visdieven komen aan...


Lees verder 20 maart 2022   2 jaar oud
Witte klaver in de stad van Hiroshima in Japan bij de atoombom koepel.

Een wereldwijd biologisch onderzoek heeft het meest directe bewijs tot nu toe geleverd dat mensen, en specifiek steden, de aanjager zijn van evolutionaire veranderingen op aarde. De Universiteit Leiden, de gemeente Leiden en..


Lees verder 19 maart 2022   2 jaar oud
Wombat in overstroomd gebied in NSW tijdens de overstromingen van 2021.

Er wordt gevreesd voor de Australische wilde dieren nu catastrofale overstromingen dezelfde gebieden treffen die door de bosbranden van de Black Summer in 2019-2020 werden verwoest. IFAW heeft met spoed noodhulp verleend aan haar..


Lees verder 19 maart 2022   2 jaar oud

Akkerbouwgebieden waren van origine zeer vogelrijk, maar door intensivering van de landbouw zijn akkervogels sterk afgenomen. Het agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLb) is het beleidsinstrument voor de bescherming van..


Lees verder 19 maart 2022   2 jaar oud
Oeverzwaluw Saxifraga

Eerste zwaluwen terug in het land en stijve naaldvaren lokaal veel gezien...


Lees verder 19 maart 2022   2 jaar oud

Bepaalde blauwalgen zijn giftig. Door een veranderend klimaat kunnen dat er meer worden. Maar wat die giftigheid bepaalt, weten we nog niet goed. Dedmer van de Waal van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) wil dat nu..


Lees verder 18 maart 2022   2 jaar oud
Gestrande potvis op Ameland Naturalis

In 2021 strandden er 721 walvissen in Nederland, veel meer dan het gemiddelde van 570 per jaar. Het hoge aantal vorig jaar kwam met name doordat er in augustus meer dan 350 dode bruinvissen op de Waddeneilanden aanspoelden, vooral..


Lees verder 18 maart 2022   2 jaar oud
jeugd in het veld

Wil jij meer weten over de planten en dieren die in Nederland leven? Doe dan mee aan de gratis Kennisspecial van SoortenNL en het Groen Traineeship! Je leert welke soorten er in ons land voorkomen, waar je ze kan vinden en hoe je..


Lees verder 18 maart 2022   2 jaar oud
Eikelmuis in winterslaap

Gaap, vandaag is het Wereld Slaapdag. Stel dat je een half jaar achter elkaar slaapt, hoe ben je er dan aan toe? De Nederlandse eikelmuis presteert dat ieder jaar en mede door de zachte winter kunnen we daar nu iets van laten..


Lees verder 18 maart 2022   2 jaar oud
broeihoop

Het aanbreken van de lente betekent voor veel 'broeihoopwerkgroepen' het startsein van een nieuw broeihopenseizoen. Op tientallen plekken in het land leggen vrijwilligers speciale hopen aan waar de ringslang haar eieren in kan..


Lees verder 18 maart 2022   2 jaar oud

Archief