Natuurberichten
Pagina 1614 van 1626 - 16254 Resultaten
Een vogel die bij iedereen bekend is, is de knobbelzwaan. Groot en wit met een opvallend oranje snavel. Het mannetje heeft een dikke knobbel op zijn snavel waarmee hij te onderscheiden is van het vrouwtje. ..
Als ambassadeur van het Nederlandse polderlandschap wordt de grutto scherp in de gaten gehouden. Dat heeft echter niet kunnen verhinderen dat het aantal grutto’s in de afgelopen decennia enorm is afgenomen. De eerste nesten van..
De paardenbloem is misschien wel de meest bekende plantensoort in ons land. Ze staan in deze tijd van het jaar overal volop te bloeien. Binnenkort veranderen de gele weilanden in een pluizige witte massa. ..
De bruine eikenpage overwintert als ei. Momenteel komen de rupsen tevoorschijn en eten van het jonge eikenblad. Ze zijn echter heel moeilijk te vinden, maar gelukkig zijn mieren opvallender!..
Na wat technische problemen de afgelopen weken, hebben we weer contact met onze ganzen. Kees ligt aan de leiding en was op 5 mei zo’n 750 kilometer ten noordoosten van Moskou. Opa en Kramer zitten nog in Wit-Rusland en Melis..
Ook tropische verrassingen komen in Nederland voor, de wielewaal is zo'n verrassing. Vanaf nu zijn ze te bewonderen, als u geluk hebt, want het gaat niet goed met de wielewaal...
Het landkaartje vliegt normaal gesproken in twee generaties per jaar het voorjaar en in de zomer. In de zomer zijn de vlinders zwart-wit, nu zijn ze fraai oranje...
Zoogdier van het jaar 2008, de bunzing, is ondertussen al tientallen keren gesignaleerd. Meldingen blijven meer dan welkom. Maar hoe zijn ze te herkennen?..
Door klimaatverandering krijgen steeds meer warmteminnende soorten de kans om zich in Nederland uit te breiden. In Nederland groeien echter ook soorten die vooral voorkomen in Noord-Europa en in berggebieden. Het is de vraag of..
De vleermuizen ontwaken van hun winterslaap en gaan op zoek naar een nieuw thuis. Wat te doen als ze bij u in huis komen?..