Natuurberichten

Pagina 161 van 1633 - 16326 Resultaten

Op de uitkijk voor walvissen en dolfijnen, met de camera in de hand

De Caribbean Cetacean Society (CCS) kijkt met tevredenheid terug op de eerste Ti Whale An Nou-expeditie op de ABC-eilanden. In oktober deed de CCS wetenschappelijk onderzoek naar de diversiteit, verspreiding en bewegingspatronen..


Lees verder 24 november 2023   1 jaar oud
Damherten

Hoe herstelt een duinecosysteem zich als er geen damherten grazen? Dat onderzoeken PWN, de Universiteit van Amsterdam, Waternet, Stichting Bargerveen en de Vlinderstichting in de Amsterdamse Waterleidingduinen en in Nationaal Park..


Lees verder 24 november 2023   1 jaar oud
goudhoed

Grote goudhoeden en zoek de dunne draadknotszwam.  ..


Lees verder 24 november 2023   1 jaar oud
Na verschillende maatregelen lijkt het Ulvenhoutse Bos water weer beter vast te houden.

Witte rapunzel, knikkend nagelkruid. Nooit van gehoord? Niet zo gek, want het zijn zeer zeldzame planten. In het Ulvenhoutse Bos bij Breda komen ze voor. Nog wel. Door te veel stikstof en droogte dreigen ze te verdwijnen...


Lees verder 23 november 2023   1 jaar oud
Tweekleurige vleermuis

Hoewel de tweekleurige vleermuis in Nederland erg zeldzaam is, zien we dit najaar een bovengemiddeld aantal waarnemingen. Dit houdt direct verband met de opmerkelijke eigenschap van deze soort om na hun lange migratiereis aan de..


Lees verder 23 november 2023   1 jaar oud
Herfstkleur beuk

Mooie herfstkleuren en verrassingen in gevallen bladeren...


Lees verder 23 november 2023   1 jaar oud

Na de extreme regenval van vorige week, werden er in de buurt van Kootwijk een hele reeks van schraalhanzen onder de paddenstoelen waargenomen waaronder de Glanzende ridderzwam. Dit is een soort die negatief reageert op de..


Lees verder 22 november 2023   1 jaar oud
Figure 1: A schematic tree of life with the primary domains, the Archaea and Bacteria shown in purple and blue, respectively and the secondary domain, Eukaryotes in green. The figure highlights key nodes in the tree of life that have been calibrated against absolute time scales of Earth history. Estimates are given in Ga referring to billions of year (or giga annum).

LUCA, de 'last universal common ancestor', ofwel de universele voorouder van al het leven op aarde, leefde 4,32 tot hooguit 4,52 miljard jaar geleden. Dit blijkt uit een onderzoek van NIOZ-biologen Tara Mahendrarajah en Anja..


Lees verder 22 november 2023   1 jaar oud
HRH Princess Beatrix, patron of the DCNA’s, receives an artwork made by local artist Armando Goedgedrag.

In een tijd waarin de wereld de gevolgen van klimaatverandering ervaart, kan de natuur ons helpen om aan te passen. De Nederlandse Caribische eilanden, met minder dan 340.000 inwoners en een landoppervlakte van slechts 800..


Lees verder 22 november 2023   1 jaar oud
Een teveel aan stikstof leidt onder meer tot verruiging. Sommige plantensoorten gaan overwoekeren, ten koste van de andere.

De Nederlandse natuur staat onder druk door een te grote stikstofneerslag, een tekort aan water en versnippering. Daarom heeft de overheid met het programma Natuurherstel tussen 2020 en nu geld uitgetrokken om maatregelen te nemen..


Lees verder 22 november 2023   1 jaar oud

Archief