Natuurberichten
Pagina 1603 van 1626 - 16251 Resultaten
Het is lang erg rustig geweest met vlinders, maar na de lange juni-dip komen nu de witjes weer volop los. De meest talrijke is het klein koolwitje, maar ook het klein geaderd witje is op veel plaatsen aan te treffen...
De afgelopen maanden zijn medewerkers van stichting RAVON druk bezig geweest met het wegvangen van muurhagedissen van het spoor in Maastricht. De verbouwing en het opnieuw in gebruik nemen van de spoorlijn tussen Maasticht en..
Er gaat geen week voorbij of er is wel een buizerd in het nieuws. Agressieve buizerds vallen mensen aan! Kinderen beschermd tegen broedende buizerd. Buizerds teisteren hardloopgebied! Maar het is onzin om je onveilig te voelen..
De gezenderde kolganzen Cas, Eric, Kees, Kramer, Marco en Melis kwamen tussen 28 mei en 22 juni in de Toendra van Noord-Siberië aan om te broeden. Kramer bevindt zich het verste weg van ons land: vanaf 22 juni bivakkeert hij op..
Onderzoekers van de Zoogdiervereniging hebben de eerste jonge bevers gehoord in een burcht in de Ooijpolder bij Nijmegen. Met beelden van ZoogdierTV. Kom kijken...
Ook planten hebben zo hun voorkeuren. Sommigen soorten hebben het graag nat, andere liever droog. Langdurige droogteperiodes, zoals nu in het noorden van Nederland, zullen daarom invloed hebben op het voorkomen van plantensoorten...
Het boerenwormkruid gaat bloeien. Deze plant bloeit met goed herkenbare, goudgele bloemen en is vaak te vinden in wegbermen. Groot kans dat u dit kruid tegenkomt. Meldt u de eerste bloei weer bij De Natuurkalender?..
Bij scrabble kun je een onoverbrugbare afstand nemen van je opponenten als je houtpantserjuffer op de drie keer woordwaarde kunt krijgen. Deze prachtig metallic groene juffer is vanaf nu vrijwel overal in Nederland aan te treffen..
De jeugd van dertig Europese landen heeft vanaf februari dit jaar de voorjaarsaankomst van enkele soorten gevolgd. Het bleek een groot succes...
Op vochtige heideterreinen kun je momenteel het heideblauwtje vinden. Het leuke van deze soort is dat hij in enorm hoge dichtheden voor kan komen. Soms ziet de hele heide er blauw van!..