Natuurberichten
Pagina 1556 van 1626 - 16258 Resultaten
Na Overijssel en Drenthe is ook de Brabantse bijdrage aan Zoogdieratlas.nl van start gegaan. Alle in het wild levende zoogdieren worden in kaart gebracht en op internet gezet. Brabanders kunnen de zoogdieratlas een succes maken..
De eerste zingende rietgorzen zijn vrijdag al waargenomen. Boswachter John Pietersen van Natuurmonumenten hoorde tijdens een inspectieronde door de Nieuwkoopse Plassen een bekend geluid...
De Amerikaanse brulkikker is een invasieve exoot die, eenmaal binnen de landsgrenzen, lastig te verwijderen is. Het is dan ook van groot belang goed de vinger aan de pols te houden en alert te zijn op de aanwezigheid van deze..
Viooltjes kennen we vooral van het tuincentrum waar ze veelkleurig in bakken tegelijk over de toonbank gaan. In het wild hebben we ook violen, maar de kleuren zijn daar wat minder uitgesproken en de bloemen zijn kleiner. Het..
Voor SOVON tellen alle vogels. Maar om de vogelstand goed in de gaten te houden, kunnen we uw hulp altijd goed gebruiken. Zeker als het gaat om scholeksters. Daarom roepen we u op om in het weekend van 2 en 3 mei speciaal te..
De eerste officiele lentedag werd kleur gegeven door vele tientallen vlinders die zich in het zonnetje lieten zien. Het waren nog voornamelijk de als vlinder overwinterende soorten. Opvallend zijn de regionale verschillen tussen..
Met 84 leden verspreid over Nederland zijn de forenzen van het E-team van start gegaan met het tellen van dode egels in het kader van de onderzoekscampagne Jaar van de Egel. De eerste tien meldingen zijn al bij de..
De gele kornoelje is een vroeg bloeiende struik. Dit jaar bloeide de gele kornoelje op 3 maart (zie Figuur 1). Dit is 33 dagen later dan het extreem vroege 2008. Vorig jaar bloeide hij namelijk al op 29 januari. In vergelijking..
De hazelaar is bijna uitgebloeid. De afgelopen week nam het aantal hazelaarpollen in de lucht sterk af. De komende twee weken wordt er naar verwachting elke dag nog een aantal pollen geteld, daarna zit het er voor dit jaar al weer..
Een paar dagen per jaar kunnen we, met een beetje mazzel, een bijzonder fenomeen waarnemen: de mannetjes van de streng beschermde heikikker worden blauw. Zoals bij veel dieren dit jaar duurde het even voor de paringsdrift op gang..