Natuurberichten
Pagina 1544 van 1627 - 16266 Resultaten
Vandaag, 22 mei, is het Wereldbiodiversiteitsdag. Over de hele wereld staan planten, dieren en leefgebieden volop in de belangstelling. In Nederland worden op deze dag een aantal opvallende nieuwelingen in de Nederlandse natuur..
Vorige week is, door één van de leden van de Werkgroep Europese Orchideeën, het Wit bosvogeltje na een afwezigheid van 15 jaar weer in Nederland aangetroffen. ..
In veel bosgebieden in Nederland lijkt het wel winter. De bomen zijn volledig kaal. Ze waren al wel uitgelopen maar worden nu door rupsen van diverse nachtvlindersoorten helemaal kaal gevreten...
De koning onder de kikkers is terug van bijna weggeweest. Deze zomer zal de boomkikker op een aantal locaties in Noord-Brabant opnieuw worden uitgezet. Het bijzondere grasgroene kikkertje met een klimmende levenswijze voelt zich..
Vorig jaar werden er op de Veluwe meer dan 1500 aanrijdingen met wild geregistreerd. Juist in de maanden mei en juni zal het vaker voorkomen dat er wild de wegen oversteekt. Jan Paulides maakte een nachtelijk filmpje van..
Het servicecentrum van Vogelbescherming Nederland ontvangt deze week veel telefoontjes van verontruste mensen die een jong vogeltje op de grond hebben gevonden. Vogelbescherming roept mensen op om deze jonge vogels met rust te..
Afgelopen maandag meldden we al dat 2009 een goed distelvlinderjaar lijkt te worden. Inmiddels loopt het aantal waarnemingen dagelijks op. Gister kwam de volgende melding uit Zuid Limburg: "Waar je ook kijkt: distelvlinders. Soms..
Sommige orchideeën zijn betrekkelijk eenvoudig te herkennen. De twee grote bladen van de grote keverorchis bijvoorbeeld, zijn zo kenmerkend dat verwarring met andere soorten vrijwel is uitgesloten. Maar niet voor alle soorten is..
Zowel de addermannen als -vrouwen zijn op dit moment klaarwakker en maken zich op voor het paringsritueel. Vooral de mannen laten zich nu wat meer zien. Op zoek naar een geschikte vrouw, leggen ze grote afstanden af en zijn ze net..
Stiekem kruipt het voorjaar al weer een heel eind voorbij. Op de nominatie om nog door te trekken staat onder andere de wespendief. Hij behoort tot de roofvogels, maar is een echt buitenbeentje. Zijn hoofdmaal bestaat uit wespen..