Natuurberichten
Pagina 148 van 1633 - 16324 Resultaten
Uw buurttuin uitbreiden, een houtwal herstellen, een bijenlint aanleggen of de natuurspeeltuin opknappen. Al deze mooie ideeën kosten tijd én geld. Speciaal daarvoor heeft de provincie het platform Brabanders voor Natuur..
In het pilot-onderzoek 'Herbiciden en veerverlies bij roofvogels' is een herbicide in haviken aangetroffen die kan verklaren waarom jonge haviken hun vliegveren verliezen en doodgaan. Het onderzoek is uitgevoerd door de Werkgroep..
Waar komen de kerstster en de kerstroos vandaan? En buiten bloeit de tuinwolfsmelk...
Vissen zwemmen lange afstanden: rivieren op en af, hun voedsel of partner achterna. Onze waterwerken – dammen, stuwen en gemalen – staan daarbij helaas vaak in de weg. "Zo krijgen we Nederland weer vol met vis" is onderdeel van..
Winterbloeiers zoeken in hartje winter, doe jij mee? Speur tussen Eerste Kerstdag en woensdag 3 januari naar bloeiende planten en geef jouw waarnemingen door aan FLORON. Je kunt er een uitje van maken voor het hele gezin. Welke..
De dwergmuis doet zijn naam eer aan, want het is een klein muisje, het kleinste knaagdier van Europa. Je krijgt hem niet gemakkelijk te zien, maar juist aan het einde van het jaar loont het op expeditie te gaan door een jungle van..
Vandaag begint de plantenjacht en wat eten roodborstjes in de winter?..
Dat in het Nederlandse zeegebied rare dieren wonen is bekend. Wormen met een vacht bijvoorbeeld. Of rupsen met schubben als vissen. Een daarvan lijkt op een Boa (de wurgslang). Duikers zagen dit dier in Zeeland en maakten foto's. ..
De tongvaren is kansloos bij de Eindejaars Plantenjacht. Logisch: hij bloeit niet en mag dus niet worden meegeteld. Ook kanditatuur voor de 'nationale bloem' was uitgesloten. Toch zal elke plantenliefhebber een blij sprongetje..