Natuurberichten

Pagina 1457 van 1626 - 16254 Resultaten

Witte ganzerik

Soms worden planten ver van huis gevonden. Voor floristen een puzzel om op te lossen: hoe komt deze soort hier terecht en waarom houdt de soort het hier vol? Deze vragen kwamen dan ook naar boven bij Adrienne Lemaire en mijzelf..


Lees verder 13 mei 2010   14 jaar oud
driedoornige stekelbaars

Wie in deze tijd van het jaar een mannetje driedoornige stekelbaars in zijn schepnet omhoog haalt, kan niet anders dan onder de indruk zijn van het fraaie uiterlijk. Wat daarbij vaak over het hoofd gezien wordt, is dat er kans is..


Lees verder 13 mei 2010   14 jaar oud
Gewoon houtskoolbekertje

Brandplekpaddenstoelen hebben een belangrijke rol in het voorbereiden van de verkoolde bodem op nieuw plantenleven. Door het nagenoeg uitbannen van vuur in onze natuurgebieden zijn ze echter erg zeldzaam geworden...


Lees verder 12 mei 2010   14 jaar oud

De biodiversiteit in de wereld neemt nog steeds af, ondanks de afspraken die zijn gemaakt op internationale conferenties. De bedreigingen nemen toe. Ook de inspanningen om er wat aan te doen nemen wel toe, maar in een afnemend..


Lees verder 12 mei 2010   14 jaar oud
jonge grijze zeehond, www.zoogdiervereniging.nl

2010 is het Jaar van de Biodiversiteit. Dit leidt ongetwijfeld weer tot veel alarmerende berichten in de media over hoe slecht het gaat met de natuur. Maar zijn die alarmbellen voor wat het de zoogdieren in Nederland betreft wel..


Lees verder 11 mei 2010   14 jaar oud
Boomvalk

De komende dagen zijn voor vogelaars de mooiste dagen van het jaar. Immers, in deze tijd arriveren de laatste voorjaarsgasten en raakt het Nederlandse arsenaal aan broedvogels compleet. Een oosten- of zuidoostenwindje zou daarbij..


Lees verder 11 mei 2010   14 jaar oud
Gevlekte aronskelk

Eind april begin mei is de bloeitijd van de Gevlekte aronskelk. De bloeiwijze van de Gevlekte aronskelk is in meerdere opzichten bijzonder. Wanneer de plant in bloei staat is bijvoorbeeld niet direct te zien, maar te voelen. Ook..


Lees verder 10 mei 2010   14 jaar oud

Mensen die nu denken een grote parelmoervlinder te zien, zien zeer waarschijnlijk de tauvlinder. Deze vlinder is een typische soort van beukenbossen. De mannetjes van deze nachtvlinder zijn groot en oranje en vliegen overdag..


Lees verder 10 mei 2010   14 jaar oud
Koolmees voert jong

In dit seizoen brengen mensen met de beste bedoelingen veel hulpeloos lijkende jonge zoogdieren en vogeltjes bij de opvangcentra binnen. Vaak zijn deze jonge dieren echter niet hulpeloos, de ouders zijn nog gewoon in de buurt. Dus..


Lees verder 9 mei 2010   14 jaar oud
ringslang op Gouwzeedijk

Tijdens een excursie van de IVN afdeling Waterland is de meest noordelijke vindplaats van ringslangen op de voormalige Zuiderzeedijken ontdekt. Het betreft de dijk van de Gouwzee tussen Marken en Monnickendam. Noordelijker langs..


Lees verder 9 mei 2010   14 jaar oud

Archief