Natuurberichten
Pagina 1438 van 1627 - 16262 Resultaten
De kleine vos is het meest gemeld tijdens de landelijke tuinvlindertelling. Deze werd in het weekend van 31 juli en 1 augustus georganiseerd door De Vlinderstichting. De tweede plaats is voor de atalanta, en net als vorig jaar..
Veel mensen hebben momenteel last van vliegen in huis. Wellicht biedt de schimmelziekte Entomophthora muscae in de toekomst uitkomst als bestrijder. Deze sexueel overdraagbare ziekte bij vliegen verandert zijn slachtoffers in..
De zeldzame blauwe kiekendief heeft Oost-Groningen ontdekt. Er zijn dit jaar twee broedsuccessen te melden: nesten met twee en vier jongen. Groningen staat inmiddels bekend om zijn verhaal van de grauwe kiekendief in relatie tot..
Groot nieuws uit Nationaal Park Oosterschelde: uit onderzoek van Stichting Rugvin blijkt dat er dit jaar meerdere bruinviskalfjes geboren zijn in dit gebied. Sinds de voltooiing van de deltawerken werd nog niet eerder met..
Vorige week ontdekte de Noord-Hollandse vogelaar Arno Piek een Siberische grijze ruiter op de pier van IJmuiden. Deze superzeldzame steltloper was nog nooit eerder in Nederland gezien, en nog maar vier keer in Europa. Het bezoek..
Met de toegenomen mobiliteit lijken ook de bijbehorende problemen een vlucht te nemen. Invasieve exoten behoren tegenwoordig tot de grootste bedreigingen van onze inheemse flora. Vooral uitheemse waterplanten vormen in ons land..
De zuidelijke glazenmaker is een goede zwerver en kan grote afstanden afleggen. De meeste waarnemingen die in Nederland worden gedaan zijn van individuen die van Zuid-Europa naar Nederland komen. Dit jaar is de voortplanting van..
Meestal is het de veldmuis die de zeldzame noordse woelmuis verdringt. Maar er is nu ook een mini eilandje gevonden waar het omgekeerde het geval lijkt te zijn...
De grootste distributeur van aquarium- en vijverproducten in Nederland heeft het besluit genomen te stoppen met de verkoop van zonnebaarzen. Een belangrijke stap in de ongewenste verspreiding van deze exoot, die in veel..
Zuurstokroze flamingo’s in ons grijze grauwe, kikkerlandje? Ja, ze leven hier echt! Sterker nog, al sinds het begin van de jaren zeventig...