Natuurberichten
Pagina 1173 van 1641 - 16410 Resultaten
Al lijkt het seizoen al voorbij, voor de heidelibellen is dat zeker nog niet zo. Ze zijn veel te zien en niet alleen de talrijke bruinrode en steenrode heidelibel. Er zijn deze week nog acht soorten gemeld...
ARK Natuurontwikkeling en Natuurmonumenten zijn begin oktober 2013 in Zuid-Limburg gestart met een onderzoek naar de wilde kat. Gedurende drie maanden zal met cameravallen worden gezocht naar dit zeer zeldzame dier...
Duitse libellenonderzoekers hebben in de Weerribben een populatie Kempense heidelibellen ontdekt. Deze soort is niet alleen in Nederland zeer schaars, ook in de landen om ons heen is het een zeldzame verschijning. De komst van..
Met miljoenen zijn ze en dezer dagen leveren ze Olympische prestaties: de trekvogels die koers zetten richting overwinteringsgebieden. Trektellers van over heel Europa zetten zich dit weekend klaar in de telposten voor Euro..
De kolganzen waren er dit najaar vroeg bij. In de nacht van 24 op 25 september hoorden vogelaars in Noord-Duitsland en Nederland de eerste groepen langskomen. Dat ging in de ochtend van de 25e nog door met soms honderden per..
Er is een nieuw Zuid-Europees loopkevertje gevonden in Nederland van amper twee millimeter groot. Ogen en vleugels ontbreken en het beestje leeft ondergronds. In 2012 werden de eerste drie exemplaren gevangen bij Bemelen..
De afgelopen weken zijn er diverse meldingen geweest van zeldzame nachtvlinders. Zo werd op Terschelling en in Castricum een herfstpapegaaitje gezien, dat de laatste vijftig jaar maar een keer of tien was gemeld. En in de..
Geen verblijfplaats zo goed als een uit de kluiten gewassen boom, vinden vleermuizen. Toch werden in Merelbeke vier vleermuiskasten uitgetest. Zulke kasten kunnen namelijk soelaas bieden in jachtbiotopen waar onvoldoende geschikte..
Voor het eerst sinds jaren is de Nederlandse populatie Grauwe klauwier afgenomen, als gevolg van magere broedresultaten in 2011 en 2012. Gelukkig is de populatie robuuster dan een jaar of vijftien geleden en kan deze een stootje..
Boswachter Ruud Luntz van Natuurmonumenten deed in Nationaal Park Zuid-Kennemerland een mooie ontdekking: een groep van wel twaalf krioelende hazelwormen, een leuke waarneming die niet zo vaak wordt gezien. Boswachter Luntz..