Natuurberichten

Pagina 1127 van 1642 - 16415 Resultaten

Als je begin april 1994 had gevraagd wie al een bont zandoogje had gezien zou je maar erg weinig respons gekregen hebben. Nu is de soort sterk uitgebreid en bovendien vliegt hij eerder dan toentertijd. Wie heeft hem nog niet..


Lees verder 10 april 2014   10 jaar oud

Het was een spektakel van jewelste; duizenden grote wormen zwommen rond de verlichte boot op het wad. De zagers waren aan het paaien geslagen en het krioelde er werkelijk van. De bemanning en de onderzoekers aan boord van het..


Lees verder 10 april 2014   10 jaar oud
Vleermuispaalkast VOOR EENMALIG GEBRUIK

Toen de hoogwerker aan kwam bij Philips Fruittuin de Wielewaal in Eindhoven kon een nieuw type vleermuiskast in de grond worden gezet. Een paal van 6 meter lang en 16 centimeter in diameter met een grote vleermuiskast van ongeveer..


Lees verder 9 april 2014   10 jaar oud
Lariksridderzwam, Tricholoma Psammopus

Veel paddenstoelen zijn door hun leefwijze afhankelijk van bomen. Haal je ze weg dan verdwijnt automatisch ook de bij de bomen behorende mycoflora en dat is precies wat dreigt te gebeuren in een aantal landschappelijk prachtige..


Lees verder 9 april 2014   10 jaar oud
Honingbij aan het bestuiven

Een op drie Belgische honingbijen overleeft de winter niet. Daarmee is de bijensterfte in ons land dubbel zo hoog als het Europees gemiddelde. De trend naar grootschalige en intensieve landbouw lijkt de voornaamste doodsteek te..


Lees verder 9 april 2014   10 jaar oud
Naaldsteenvlieg Leuctra fusca

Een uiterst bijzondere waarneming van een naaldsteenvlieg werd 30 maart op waarneming.nl geplaatst. Het betreft het tweede gefotografeerde exemplaar van de naaldsteenvlieg in de regio in een half jaar tijd! Naaldsteenvliegen zijn..


Lees verder 9 april 2014   10 jaar oud
Visdief met spiering

Vrijwel alle in Nederland broedende sterns staan op de Rode Lijst van Nederlandse broedvogels. Gebrek aan veilige broedplaatsen en voedsel zijn beperkende factoren. Kolonies sterns zijn kwetsbaar voor menselijke verstoring,..


Lees verder 8 april 2014   10 jaar oud

De eer van vroegst bloeiende orchidee komt dit jaar toe aan Mannetjesorchis en Harlekijn op 4 april, beide zijn hiermee ongekend vroeg in bloei. In 2012 deed de Werkgroep Europese Orchideeën melding van de bloei van een Kleine..


Lees verder 8 april 2014   10 jaar oud
Eekhoorn VOOR EENMALIG GEBRUIK

Van eekhoorns is bekend dat ze in de herfst voedselvoorraden aanleggen. Daarbij worden één tot vijf nootjes of dennenappels in of onder de strooisellaag verborgen om in de winter en het voorjaar weer op te zoeken en op te eten. De..


Lees verder 7 april 2014   10 jaar oud
Bruinvis

Tijdens de eerste drie maanden van 2014 zijn 30 Bruinvissen dood aangespoeld aan de Belgische kust. Bij minstens 10 exemplaren was bijvangst in visnetten de meest waarschijnlijke doodsoorzaak. Om de wrede dood van deze Europees..


Lees verder 7 april 2014   10 jaar oud

Archief