Natuurberichten
Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)
Pagina 11 van 19 - 188 Resultaten

In het mangrovebos van Lac Bay, Bonaire, sterven veel bomen af. De kans bestaat dat het verhogen van de getijdenuitwisseling door het herstellen van mangrovekreken de leefomstandigheden van de bomen kan verbeteren. Daarom zijn de..

DCNA is dit jaar heel actief met het promoten van een agenda die focust op de natuur binnen Caribisch Nederland en daarbuiten. Of het nu gaat om het verdedigen van het Yarari zeezoogdier- en haaienreservaat, het aangaan van nieuwe..

Onderzoekers van Hogeschool Van Hall Larenstein, Wageningen University en Wageningen Marine Research hebben een nieuwe techniek ontwikkeld voor het natuurlijk herstel van Diadema zee-egels. Samen met de Saba Conservation..

Onderzoekers van de Florida Atlantic University en de Universiteit van California hebben onlangs een nieuwe soort kegelslak ontdekt voor de kust van Aruba. Deze soort leeft in de ondiepe wateren van Malmok Beach. Het is slechts..

De effecten van klimaatverandering zijn al duidelijk zichtbaar op de Nederlands Caribische eilanden. Dit jaar lanceerde de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) een Klimaatactieplan voor Caribisch Nederland. Dit plan geeft..

Sinds februari 2022 zijn er berichten over het afsterven van de zee-egels op een aantal eilanden in het Caribisch gebied, waaronder St. Eustatius, St. Maarten, Saba en Curaçao. Er wordt gevreesd voor een grote sterfte van de..

Sinds 2020 hebben de Mangrove Maniacs meer dan 1500 mangroven geplant langs de zuidwestkust van Bonaire. In een nieuw samenwerkingsproject met Hogeschool Van Hall Larenstein zijn deze nieuw aangeplante mangroven gemonitord en in..

Elk jaar komen soepschildpadden en karetschildpadden, en soms zelfs lederschildpadden, naar Sint Eutstatius om eieren te leggen. Met behulp van nieuwe protocollen, ontwikkeld door studenten van Van Hall Larenstein, kan STENAPA in..

De bevindingen van een experiment uitgevoerd door STINAPA in het kader van een gezamenlijk project met WWF Mexico tonen aan dat grond verbeterd met sargassum hogere arseen- en cadmiumwaardes heeft. Arseen en cadmium zijn zware..

Een nieuwe studie van de universiteiten van Texas en Californië legt vast dat plantenetende vissen voor de kust van Bonaire zich voeden met vissenpoep. Dit is nog nooit eerder in het Caribisch gebied vastgesteld en geeft meer..