Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University

Pagina 11 van 46 - 452 Resultaten

Paarse krokus Arnold van Vliet 20 februari 2021 Ede

Maxima tot misschien twintig graden en volop zon. De spectaculaire weersomslag na de kou leidt tot een explosie van eerstelingen in de natuur: de eerste citroenvlinder, dagpauwoog, wespenkoningin, grutto, veldleeuwerik, bloeiend..


Lees verder 21 februari 2021   3 jaar oud
Vrouwtje huissteekmug op bloem Culex pipiens

Midden in de winter kunnen steekmuggen overlast veroorzaken. Om inzicht te krijgen in welke soorten muggen dit zijn, waar ze actief zijn, wat hun bijtgedrag is en of ze ziekteverwekkers bij zich kunnen dragen, roepen onderzoekers..


Lees verder 16 februari 2021   3 jaar oud
Berk Bennekom 4 seizoenen https://growapp.geodan.nl/#/?activePhoto=85145&activePhotoSet=5830&fullScreen=true

Grote hoeveelheden sneeuw komen niet vaak voor. Nu er in grote delen van Nederland veel sneeuw is gevallen en de sneeuw door de aanhoudende vorst lang blijft liggen krijgen we uitgebreid de kans om mooie winterse foto’s aan de..


Lees verder 8 februari 2021   3 jaar oud
TurtleCam

Het gedrag en dieet van jonge, groene zeeschildpadden verandert doordat toeristen de wilde dieren voeren. Dat ontdekten Wageningse wetenschappers met TurtleCams; camera’s op de rug van groene zeeschildpadden in de Bahama’s. Het is..


Lees verder 3 februari 2021   3 jaar oud
Sneeuwklokje in bloei

De eerste meldingen van gewoon sneeuwklokje in bloei komen al binnen op Natuurkalender.nl. We verwachten de meeste meldingen van eerste bloei rond 1 februari. Dit is bijna twee weken eerder dan gemiddeld over de afgelopen 300..


Lees verder 24 januari 2021   3 jaar oud
Guppy's

Guppy’s die optrekken met meer soortgenoten hebben meer te eten. Bovendien geldt dat voor zowel vrouwtjes als mannetjes, terwijl vaak wordt aangenomen dat mannetjes helemaal niet zo sociaal zijn. Dit blijkt uit een uniek..


Lees verder 21 januari 2021   3 jaar oud
20201225_Elzen vol in bloei Ederveen Arnold van Vliet

Door de hoge temperaturen in november en december kwamen de eerste elzen en hazelaars al heel vroeg in bloei. Door het vochtige weer en de lage temperaturen sinds kerst is de pollenconcentratie laag gebleven. Dit is gunstig voor..


Lees verder 9 januari 2021   3 jaar oud
Bodemprofiel (treposol of zebrabodem) door diepploegen in Wüsting bij Oldenburg (Duitsland). Gemaakt door eenmalig tachtig centimeter diep te ploegen om de bodem te verbeteren

Nog nooit veranderden bodems zo snel als in de afgelopen vijfduizend jaar. Daar is vooral de mens en zijn landbouw verantwoordelijk voor. Dat ontdekte Marijn van der Meij tijdens zijn promotieonderzoek dat hij op 19 november 2020..


Lees verder 27 december 2020   4 jaar oud
Tuin

Er zijn sterke aanwijzingen dat contact met natuur goed is voor ons welbevinden. Maar wat is het verband tussen natuur in de woonomgeving en het welbevinden tijdens de coronapandemie? Studente Ralitsa Shentova van Wageningen..


Lees verder 21 december 2020   4 jaar oud
Hazelaar in bloei in Ede 16 december 2020

De eerste hazelaars staan nu al in bloei. Door de aanhoudend zeer hoge temperaturen zullen komende week steeds meer struiken in bloei komen. Mensen die gevoelig zijn voor de hazelaar moeten de komende weken dus rekening houden met..


Lees verder 17 december 2020   4 jaar oud

Archief