Natuurberichten
Dossier: Ecosysteemdiensten
Ecosysteemdiensten zijn de vele baten van de natuur voor de mens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drinkwater, constructiehout, kustbescherming, bestuiving, verkoeling in de stad en recreatie in de natuur. Nature Today publiceert artikelen over ecosysteemdiensten en de bescherming ervan.Pagina 53 van 67 - 667 Resultaten
Op 21 mei viert de Europese topnatuur haar 25e verjaardag. Op die dag bestaat zowel het netwerk van beschermde gebieden binnen Europa, Natura 2000, als LIFE, het financieringsprogramma van de Europese Unie voor het beschermen en..
Onder de noemer #vergeetnatuurniet hebben twaalf grote groene organisaties 2 mei jl een hartenkreet gestuurd aan Formateur Schippers. Aanleiding is de zorg dat, ondanks aandacht van de onderhandelende partijen voor duurzaamheid,..
Het idee komt uit Engeland, en klinkt daar heel lekker: beetle banks. In het Nederlands: keverbank. Een strook akkerland die, als natuurmaatregel, kan zorgen voor meer insecten en dus vogels. ..
Ruim een jaar geleden, op 1 april 2016, is de green deal infranatuur getekend. Een initiatief van De Vlinderstichting om biodiversiteit langs infrastructuur vanzelfsprekend te maken. In het eerste jaar zijn onderzoeken gestart en..
Akkerbouwer Peter Harry Mulder uit het Groningse Muntendam is behalve boer ook een groot vogelliefhebber. Hij wil zijn akkerland dan ook zo beheren dat insecten en vogels zich er thuis voelen. Peter Harry en zijn vrouw Eline..
Op de Unielijst staan invasieve exoten die bestreden moeten worden omdat ze schade aanrichten in Europa. Eén van deze soorten is Kleine waterteunisbloem. Bestrijding van deze hardnekkige invasieve exoot is kosten- en..
Sorghum staat wereldwijd op nummer 5 van de belangrijkste graangewassen, met name dankzij Afrika. Helaas is de sorghum-oogst van veel boeren daar erg onzeker door het schadelijke onkruid Striga. Met 8 miljoen dollar subsidie van..
In de Volkskrant van 31 januari onderbouwde Frank Berendse zijn visie op de nodige transitie in de landbouw. In onderstaand bericht, dat op 7 februari ook op de opiniepagina van die krant wordt gepubliceerd, betogen de..
Bossen hebben meer invloed op het regionale weer en klimaat dan tot nu toe werd gedacht. Op basis van satellietgegevens van de afgelopen 10 jaar hebben onderzoekers van Wageningen University & Research en het KNMI samen met..
De overleving van honingbijen in Nederland was zeer hoog in de winter van 2015/2016 (93,5%). De 6,5% sterfte van volken lijkt niet het gevolg van één enkele oorzaak...