Natuurberichten
Categorie: Klimaat
Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.Pagina 107 van 132 - 1312 Resultaten

De polders van verschillende natuurorganisaties die afgelopen week zijn ingezet voor de waterberging lopen weer langzaam leeg. Voor vogelliefhebbers zijn de polders momenteel een eldorado. Ongeveer 10.000 eenden, zoals slobeenden,..

Door de extreem zachte december en het nog warmere begin van januari hebben de uitheemse elzen al weer hun voornaamste bloeiperiode gehad. Vanaf nu zullen echter de witte en zwarte elzen in bloei gaan komen. Daarnaast zal het..

In het Noord-Hollandse Schoorl werd onlangs een nieuwe vlindersoort voor Nederland vastgesteld. De soort heeft een oranje uiterlijk met een opvallend patroon bestaande uit zilveren schubben. De nieuwe vlinder kreeg de mooie naam..

Vogels en vlinders kunnen de klimaatverandering niet meer bijhouden. De laatste twintig jaar lopen vlinders 135 kilometer achter op hun leefgebieden die verschuiven als gevolg van klimaatverandering. Vogels zelfs meer dan..

Raar maar waar: met de start van een nieuw jaar is meteen ook het nieuwe vlinderseizoen begonnen. Voor de nachtvlinders dan toch. Zachte temperaturen zorgen ervoor dat klassieke soorten van het (zeer) late najaar nu nog in hoge..

Het aanhoudende zeer zachte weer in december heeft er voor gezorgd dat de eerste elzen en hazelaars in heel het land in bloei zijn gekomen. Hooikoortspatiënten die gevoelig zijn voor boompollen kunnen nu hooikoortsklachten..

Met temperaturen die bijna 10°C bedragen is alle hoop op een witte kerst dit jaar vervlogen. De meeste amfibieën, egels, vleermuizen, citroenvlinders, ... bevinden zich traditioneel in een diepe winterslaap. Of toch niet? De..

Veel ondiepe meren en plassen, die benut worden voor recreatie of als voorraadbekken, zouden wel eens kunnen veranderen in giftige poelen als het klimaat verder opwarmt. Blauwalgen krijgen bij veel voedingsstoffen in het water..

November 2011 zal herinnerd worden als een extreem droge herfstmaand. Toen het, na weken van droogte, op 2 december voor het eerst opnieuw beduidend regende, volgde daarop een grote vissterfte in de Zenne...

Als gevolg van de krachtige tot stormachtige winden en de storm worden de laatste weken en dagen zeer veel drieteenmeeuwen waargenomen voor de kust. Naar verwachting zullen de komende dagen ook nog duizenden drieteenmeeuwen..