Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 50 van 127 - 1268 Resultaten

Gewone zeehond (eenmalig gebruik WUR)

Afgelopen zomer zijn er 7.661 gewone zeehonden in de Nederlandse Waddenzee geteld. Dit is een toename van vier procent ten opzichte van vorig jaar. In de internationale Waddenzee is de groei twee procent ten opzichte van dezelfde..


Lees verder 13 november 2020   4 jaar oud
Paling

Afgelopen vrijdag 30 oktober heeft de International Council for the Exploration of the Seas (ICES) haar Palingadvies uitgebracht aan de Europese Commissie. Duidelijke woorden: er zijn meer maatregelen nodig. De achterliggende..


Lees verder 2 november 2020   4 jaar oud

Dit voorjaar, in mei 2020, ving een kotter in de Noordzee ter hoogte van Schouwen een Mul met op de kop vastgehecht een grote griezelige, bloedzuigende parasiet. Hoewel zeldzaam, werden zulke huiveringwekkende parasieten al eerder..


Lees verder 1 november 2020   4 jaar oud
Plastic pollution in the city

Op 31 oktober is het World Cities Day. Een dag om stil te staan bij de plasticvervuiling in steden en vooral bij de oplossingen die daarvoor zijn. Meer en meer steden spreken zich uit om in 2030 geen plastic meer in de natuur te..


Lees verder 31 oktober 2020   4 jaar oud
Karin Troost aan het werk - eenmalig gebruik door WUR

Welke schelpdieren leven in de Nederlandse kustwateren? Wat zijn de aantallen, biomassa’s en waar zitten ze precies? Hoe ontwikkelen bepaalde soorten zich? Via de nieuwe tool 'Schelpdiermonitor' stelt Wageningen Marine Research..


Lees verder 25 oktober 2020   4 jaar oud
ghost gear

Wereldwijd is meer dan de helft (66%) van de zeezoogdieren, de helft (50%) van de zeevogels en ook alle zeven soorten zeeschildpadden slachtoffer van plastic afval in zee. Uit een nieuw rapport van het Wereld Natuur Fonds (WWF)..


Lees verder 23 oktober 2020   4 jaar oud

Een team van wetenschappers ontdekte vorig jaar tijdens een expeditie naar Bonaire een nieuwe gastheer voor de parasitaire galkrab Opecarcinus hypostegus. De krab maakt holletjes in harde koralen, zoals de nieuwe gastheersoort..


Lees verder 22 oktober 2020   4 jaar oud
Hydrophones (underwater microphones) on the Saba Bank record sounds of a variety of marine species, from whales and dolphins to schools of fish

Sinds 2011 verzamelen geluidsloggers akoestische data van zeezoogdieren, vissen en door de mens geproduceerde geluiden op de Sababank. Dit project, een samenwerking tussen Wageningen Marine Research en de Saba Conservation..


Lees verder 14 oktober 2020   4 jaar oud
Vleet

Achttien stekelroggen zijn zaterdag 3 oktober door het Wereld Natuur Fonds, ARK Natuurontwikkeling, Sportvisserij Nederland en Blue Linked uitgezet in de Westerschelde. De stekelroggen moeten het pad effenen voor de terugkeer van..


Lees verder 4 oktober 2020   4 jaar oud
Boven: v.l.n.r. Spiegelei-naaktslak (Diaphodoris luteocincta), Gekraagde vlokslak (Aeolidiella alderi), Amerikaanse strandschelp (Mulinia lateralis), Japanse zeepbelslak (Haloa japonica), Noordelijke korrelschelp (Lyonsia norwegica), Gladde snavelneut (Yoldia limatula). Onder: Amerikaanse stekelhoren (Ocinebrellus inornatus), Brakwater-strandschelp (Rangia cuneata), Geaderde stekelhoren (Rapana venosa), Filipijnse tapijtschelp (Ruditapes philippinarum)

Onlangs verscheen de herdruk van een veldgids die alle schelpdieren en langs de kust aanspoelende schelpen beschrijft. Deze herdruk maakt een vergelijking mogelijk met 2004, het jaar waarin de eerste druk verscheen. Er blijken..


Lees verder 28 september 2020   4 jaar oud

Archief