Natuurberichten
Categorie: Strand en zee
Pagina 44 van 122 - 1212 Resultaten
Hoewel de Wasroos zich al eerder in Nederland liet zien, bleven waarnemingen van een permanente vestiging uit. Afgelopen zomers zagen duikers op verschillende plaatsen bij de Brouwersdam solitaire exemplaren en kleine kolonies...
Het Wereld Natuur Fonds (WWF) lanceert samen met Sky Ocean Rescue het rapport What’s in the Net. Het rapport laat zien dat wereldwijd jaarlijks 720.000 zeevogels, 300.000 walvisachtigen, 345.000 zeehonden en zeeleeuwen, meer dan..
Zes van de zeven soorten zeeschildpadden staan als kwetsbaar, bedreigd of ernstig bedreigd op de IUCN Rode Lijst van bedreigde soorten. Veel zeeschildpadden sterven als bijvangst in de netten van de tropische garnalenvisserij...
Het besef dat schelpdierriffen van levensbelang zijn voor gezonde zeeën vindt steeds luidere weerklank. Vorige week organiseerde de Native Oyster Restoration Alliance (NORA) voor de derde keer een conferentie over het belang van..
Afgelopen zomer zijn er 7.661 gewone zeehonden in de Nederlandse Waddenzee geteld. Dit is een toename van vier procent ten opzichte van vorig jaar. In de internationale Waddenzee is de groei twee procent ten opzichte van dezelfde..
Afgelopen vrijdag 30 oktober heeft de International Council for the Exploration of the Seas (ICES) haar Palingadvies uitgebracht aan de Europese Commissie. Duidelijke woorden: er zijn meer maatregelen nodig. De achterliggende..
Dit voorjaar, in mei 2020, ving een kotter in de Noordzee ter hoogte van Schouwen een Mul met op de kop vastgehecht een grote griezelige, bloedzuigende parasiet. Hoewel zeldzaam, werden zulke huiveringwekkende parasieten al eerder..
Op 31 oktober is het World Cities Day. Een dag om stil te staan bij de plasticvervuiling in steden en vooral bij de oplossingen die daarvoor zijn. Meer en meer steden spreken zich uit om in 2030 geen plastic meer in de natuur te..
Welke schelpdieren leven in de Nederlandse kustwateren? Wat zijn de aantallen, biomassa’s en waar zitten ze precies? Hoe ontwikkelen bepaalde soorten zich? Via de nieuwe tool 'Schelpdiermonitor' stelt Wageningen Marine Research..
Wereldwijd is meer dan de helft (66%) van de zeezoogdieren, de helft (50%) van de zeevogels en ook alle zeven soorten zeeschildpadden slachtoffer van plastic afval in zee. Uit een nieuw rapport van het Wereld Natuur Fonds (WWF)..