Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 44 van 127 - 1268 Resultaten

Kleine mantelmeeuw (eenmalig gebruik WUR)

Kan een wiskundig model het vlieggedrag van de kleine mantelmeeuw op zee in kaart brengen? Wageningen Marine Research zet samen met Bureau Waardenburg en de Universiteit van Amsterdam stappen om tot zo’n model te komen. De..


Lees verder 13 juni 2021   3 jaar oud
Hittestress bij kokkels (eenmalig gebruik WUR)

Klimaatverandering laat het aantal hittegolven in Nederland toenemen. Kokkels schijnen hier niet goed tegen te kunnen; in de zomers van 2018, 2019 en 2020 was er sprake van massale sterfte tijdens zo’n hittegolf. Hoe worden de..


Lees verder 12 juni 2021   3 jaar oud

Op eilanden leven andere zoogdiersoorten dan op het vasteland. Dat komt door hun isolatie gedurende honderdduizenden of miljoenen jaren. Bovendien ontbreken warmbloedige landroofdieren en is de hoeveelheid voedsel beperkt. In de..


Lees verder 12 juni 2021   3 jaar oud
Blauwe vinvis gedood door aanvaring

Scheepvaart is de afgelopen twintig jaar met driehonderd procent toegenomen en vormt wereldwijd een ernstige bedreiging voor walvissen, dolfijnen en bruinvissen. Op 8 juni, Wereld Oceanen Dag, publiceerde WWF twee rapporten die..


Lees verder 11 juni 2021   3 jaar oud

Het Nederlands Edelsteen Laboratorium kreeg een unieke parel onder ogen: een zwarte. Daar zijn er meer van, maar die zijn afkomstig uit een pareloester, en deze niet...


Lees verder 9 juni 2021   3 jaar oud

Op nog geen twintig kilometer boven Schiermonnikoog dreigt een uniek en net hersteld schelpdierrif te verdwijnen door aardgaswinning. Mijnbouwbedrijf ONE-Dyas is van plan pal naast het rif en midden op unieke stenenriffen een..


Lees verder 4 juni 2021   3 jaar oud
Schelpdierrif

Het oesterrif in de Voordelta is met ingang van 2 juni 2021 tijdelijk beschermd tegen bevissing door een wijziging van de Uitvoeringsregeling visserij. Sinds de ontdekking van het rif in 2016 hebben het Wereld Natuur Fonds en ARK..


Lees verder 3 juni 2021   3 jaar oud
Zuid-Amerikaans brakwaterhorentje (Heleobia charruana)

In 2017 werd een slakje uit het Noordzeekanaal en de Schelde voor het eerst herkend als nieuw voor Nederland. De afwijkende penis bleek doorslaggevend. Om welke soort het exact ging bleef echter onduidelijk. Zuid-Amerikaanse,..


Lees verder 30 mei 2021   3 jaar oud
Een zeepaardje, Hippocampus denise, die zich verschuilt tussen octokoralen

Wereldwijd worden zeepaardjes bedreigd met uitsterven doordat hun leefomgeving wordt aangetast. Ook maakt hun iconische voorkomen ze populair in de internationale aquariumhandel. Een recente studie laat zien hoe deze handel in..


Lees verder 29 mei 2021   3 jaar oud
Donature tag lead

Met hulp van WWF ontwikkelde de plastic recycling startup, NOBO, een sleutelhanger van gerecycled plastic. Zij deden dit speciaal voor de Reef Renewal Foundation Bonaire (RRFB). Deze ‘Donature Tag’ is gemaakt van 100 procent..


Lees verder 28 mei 2021   3 jaar oud

Archief