Nature Today app

Instructiefilmpjes: ontdek de natuur met de Nature Today App

Nature Today
6-FEB-2022 - Met de Nature Today App kun je eenvoudig ontdekken wat er in de natuur momenteel allemaal te zien is, wat er gebeurt en welke activiteiten je kunt doen. Overal in Nederland. Nieuwsgierig? Bekijk de instructiefilmpjes waarin we uitleggen hoe de verschillende onderdelen van de Nature Today App werken. Je ziet meer met Nature Today. We zoeken overigens nog mensen die in ons gebruikerspanel willen.

Uit onze enquêtes bleek dat veel mensen behoefte hebben aan een overzicht van de dieren en planten die ze nu tegen kunnen komen op de plek waar ze zijn of naartoe gaan. Met de Nature Today App is het ons gelukt om iedereen toegang te geven tot deze informatie. Je kunt nu voor elke plek in Nederland zien welke vogels, vlinders, planten, zoogdieren en libellen je tegen kunt komen. En elke plek is ook echt elke plek; in natuurgebieden, op het platteland maar ook midden in de stad. Zo'n overzicht is heel interessant, want je krijgt telkens een beetje meer kennis van de natuur in het gebied waar je bent. Heel leuk en leerzaam voor als je op pad bent, of om even te bekijken voordat je gaat wandelen of fietsen. De informatie in de soortoverzichten is gebaseerd op de miljoenen natuurwaarnemingen die in de Nationale Databank Flora en Fauna opgeslagen zijn en wordt dagelijks bijgewerkt.

Leuke functie

Met de Nature Today App kom je geleidelijk aan steeds meer te weten over de natuur dichtbij en blijf je op de hoogte van wat er in de natuur gebeurt. Een leuke functionaliteit, die veel mensen nog niet kennen, is dat je in de app voor heel veel soorten de actuele status, de fase van de levenscyclus, kunt bekijken. Je kunt dan bijvoorbeeld lezen of de eieren van de merel al zijn uitgekomen, het icarusblauwtje al vliegt of de vos al jongen heeft. Van de soorten die je volgt, krijg je een berichtje als de status verandert.

Natuuractiviteiten

In de Nature Today App vind je ook honderden natuuractiviteiten. Wat interessant is voor diegenen die er op uit willen in de natuur of zich verder willen verdiepen. Van klapeksterexcursies tot prachtige wandelroutes. Er worden ontzettend veel activiteiten in en over de natuur georganiseerd. Met de Nature Today App ontdek je wat er allemaal waar te doen is.

Rondleiding door de Nature Today App

Ook nieuwsgierig naar hoe de Nature Today App werkt en welke informatie er allemaal in te vinden is? In het onderstaande filmpje wordt de app in een paar minuten uitgelegd. In het tweede instructiefilmpje leggen we in detail de werking van de soortenoverzichten uit, hoe je soorten kunt volgen en geven we tips hoe je de app kunt gebruiken.

Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.
Werking van de Nature Today App in vogelvlucht (Bron: Nature Today) 

Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.
Werking van de lokale soortenlijsten in de Nature Today App, tips over hoe je de ontwikkelingsstatus van soorten kunt volgen en diverse tips voor gebruik van de Nature Today App (Bron: Nature Today) 

Meer abonnementen, meer natuurinformatie in de app

Het Nature Today-team werkt elke dag met plezier aan het vullen van de app met interessante informatie. We hebben nog veel plannen om nog meer locatiegebonden informatie via de app beschikbaar te maken. Uit de enquêtes weten we dat daar veel interesse in is. Je kunt ons helpen dit mogelijk te maken door een van de Nature Today-abonnementen te kopen. In de Nature Today-shop staat een overzicht van de abonnementen die beschikbaar zijn.

Aanmelden voor gebruikerspanel

De Nature Today App is nog lang niet uitontwikkeld. Om de aanpassingen en uitbreidingen goed aan te laten sluiten bij de wensen en ervaringen van de gebruikers gaan we een gebruikerspanel vormen. Af en toe willen we de mensen in het panel om hun mening vragen via een korte enquête / demonstratie of een (online) bijeenkomst. Heb je interesse om in dit panel te zitten, meld je dan aan via het registratieformulier.

Tekst: Nature Today-team: Arnold van Vliet, Mieke Siebers, Hidde Hofhuis, Wichertje Bron, Sara Mulder en Marjolein Mooij
Foto: Nature Today