Natuurberichten
Uitgever: Vogelbescherming Nederland
Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.Pagina 83 van 96 - 953 Resultaten
EU landbouwcommissaris Ciolos wil dat natuurbeleid na 2013 een grotere rol in het Europese landbouwbeleid gaat spelen. Begrijpelijk, de achteruitgang van vogels, andere dieren en planten is immers het grootst op het boerenland...
Sneeuw, ijs en temperaturen onder nul: het zijn niet alleen koude tijden voor de mens, maar ook voor de vogels. Hou kouder het is, hoe meer er gegeten moet worden. Vogelbescherming adviseert daarom nog steeds om vogels in de tuin..
Niet alleen tuinvogels hebben moeite met het vinden van voedsel tijdens de koude wintermaanden. Ook voor uilen is het knap lastig om in de sneeuw muizen te vinden. Bouw daarom eens een muizenruiter op het erf! Dit winteronderkomen..
De weersverwachtingen liegen er niet om: er is sneeuw en vorst op komst. Winterbanden, ijzers uit het vet en strooizout: alle onderwerpen worden besproken. Maar denk ook eens aan de vogels buiten. Nu de temperaturen gaan dalen,..
De veldleeuwerik is een vogel die van open akkergebieden, graslanden en heideterreinen houdt. Maar de soort heeft de afgelopen decennia sterk te lijden van het ongeschikt worden van broedgebieden door veranderde agrarische..
Met het verzetten van de klok breekt ook de tijd weer aan dat ons land volstroomt met overwinterende ganzen. Meer dan een miljoen ganzen verblijven hier, afkomstig uit gebieden rond de poolcirkel, zoals Nova Zembla, Spitsbergen,..
De IUCN kwam deze week met de jaarlijkse Rode Lijst, het overzicht waarop alle met uitsterven bedreigde planten en dieren worden vermeld. Er was goed en slecht nieuws te melden. Het aantal soorten neemt nog steeds af, maar de..
De waterral, wie kent hem niet? Vermoedelijk heel wat mensen. Je hoort hem namelijk wel, maar zien is een heel stuk lastiger. Toch zijn er juist in deze periode heel wat waterrallen in ons land...
Nederland is een echt ganzenland. Door ons sappige, voedselrijke gras vinden veel ganzensoorten het hier in de winter goed toeven. Van eind oktober tot begin maart verblijven hier meer dan een miljoen ganzen, maar de eerste grote..
De herfst is aangebroken en dat betekent dat het gefluit weer in de maand is. Grote groepen smienten vliegen ’s nachts explosief fluitend over. De smient wordt niet voor niks fluiteend genoemd, want het “wieuw wieuw” van het..