Natuurberichten

Pagina 68 van 1630 - 16291 Resultaten

Dagelijks zijn onderwerpen als natuur, stikstof, luchtvervuiling en klimaat in het nieuws, maar hoe staat de leefomgeving er nu werkelijk voor? Actuele feiten en cijfers over ruimte, milieu, natuur en landschap zijn te vinden op..


Lees verder 11 juli 2024   5 mnd oud
Bermbeheerder - Primair

Joke en Jurtko Boerma zijn gekozen tot Bovenstebeste Bermbeheerder 2024. De prijs is onlangs uitgereikt op hun boerderij in Rottum (Groningen). De bloemrijke en ecologisch beheerde berm is goed voor biodiversiteit, maar is ook..


Lees verder 11 juli 2024   5 mnd oud
Hazelworm Saxifraga

Zwangere hazelwormen zoeken elkaar op en ook bij de reeën is het onrustig...


Lees verder 11 juli 2024   5 mnd oud

In het Kootwijkerveen werden onlangs een aantal Echte tolzwammen waargenomen. Het Kootwijkerveen is een gebied met veel vennen, heide en af en toe een bosje bestaande uit Grove dennen. Hier leven Echte tolzwammen mee in symbiose...


Lees verder 10 juli 2024   5 mnd oud
De Noordzee is een ‘antropogene zee’ geworden. (eenmalig exlcusie wmr)

De Noordzee is een ‘antropogene zee’ geworden: een zee waarin de natuurlijke processen vrijwel allemaal beïnvloed worden door menselijke activiteiten. Met de natuurtransitie wordt geprobeerd de ecologische balans te herstellen...


Lees verder 10 juli 2024   5 mnd oud
Specht, eenmalig gebruik door BIJ12

BIJ12 heeft deze week een video gepubliceerd met uitleg over het gebruik van de Beschermde SoortenIndicator (BeSI). BeSI bepaalt welke beschermde planten- en diersoorten mogelijk aanwezig zijn bij geplande werkzaamheden en wat de..


Lees verder 10 juli 2024   5 mnd oud
Een eerste introductie tot Hommels tellen op de NEM jubileumdag

In het Netwerk Ecologische Monitoring sluiten de overheden en institutionele wetenschappers relatief laat aan bij een feestje dat al honderd jaar aan de gang is, maar ze brengen wel enorm veel meerwaarde mee. Niet alleen de..


Lees verder 10 juli 2024   5 mnd oud
Muurrouwzwever

Moordlustig insect gooit met eieren en koninklijk bezoek in je tuin...


Lees verder 10 juli 2024   5 mnd oud
Monsters nemen uit het ijs

Wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam en Rijksuniversiteit Groningen gaan onderzoek doen naar microalgen in de zee rond Antarctica en hun rol in wereldwijde cycli van koolstof en zwavel. Deze algen vormen de basis van..


Lees verder 9 juli 2024   5 mnd oud

Noordse sterns broeden nog steeds in het Waddengebied. Helaas in steeds kleinere aantallen, omdat het broedsucces structureel te laag is. Er worden te weinig jongen groot. Dat komt onder meer door problemen die gerelateerd zijn..


Lees verder 9 juli 2024   5 mnd oud

Archief